Android 9 Pie er nu på hver tiende Android-smartphone

De nyeste tal fra Google viser, at lidt over 10 procent af aktiverede Android-telefoner er udstyret med nyeste udgave af Android.

Android 9 Pie er nu på hver tiende Android-smartphone

Det er efterhånden over et halvt år siden Google sidst oplyste statistik på Android-versionerne. De nye tal viser at nyeste udgave af Android, Android 9 Pie, har den højeste adoptionsrate nogensinde. 

Android 9 Pie blev lanceret i august 2018 og havde allerede passerede 10 procent for et par måneder siden. Til sammenligning blev Android 8 Oreo lanceret i august 2017 og havde først i juli opnået samme procentdel. I takt med at enheder med den nyeste Android 9 vokser, så forsvinder de ældre udgaver også. Vi finder dog stadig Gingerbread og Ice Cream Sandwich på oversigten.

Her er den samlede fordeling med tal fra maj måned:

Android tal maj 2019
I maj 2019 findes Android 9 Pie på 10,4 procent af alle aktiverede Android-enheder. Foto: Google
Android tal maj 2019
Samlet overbliv over aktive Android-udgaver. Foto: Google

På trods af ny rekord for nyeste Android-version, så findes der stadig en langt større procentdel af Android Oreo. Samler vi Android Oreo 8,0 og opdateringen 8,1, så lander vi på massive 28,3 procent.

Tilgengæld går Android 7 Nougat tilbage. I januar 2018 var Android 7 på 26,3 procent, men er nu nede på 19,2. 

Del hurtigere vækst skyldes blandt andet Googles Project Treble, som forenkler processen for Android-opdateringer, men samtidig også et forøget fokus hos producenterne på hurtigere opdateringer. 

Læs også: Google giver Android Auto nyt design