Apple advarer: Tør ikke din vandskadede iPhone i ris

Du kender sikkert tricket. Er din smartphone blevet vandskadet, så læg den i ris. Ifølge Apple er dette dog en rigtig dårlig idé, som de nu advarer mod.

Apple advarer: Tør ikke din vandskadede iPhone i ris

Mange kender sikkert husmorrådet om at lægge sin vandskadede smartphone i en skål eller pose med ris, men faktisk er det en dårlig idé, advarer Apple nu.

Der er nemlig risiko for, at det kan have den modsatte effekt og ligefrem gøre skade på din iPhone, da små partikler fra ris, kan skade telefonens ladeport.

Læs også: Kina – og ikke EU – har tvunget Apple til at understøtte RCS

Læg hellere din mobil til tørre på et bord

Apples advarsel lægger sig op af det, som forskellige værksteder har konkluderet – nemlig at det er langsommere at lægge sin smartphone i en pose med ris sammenlignet med blot at lægge den til at tørre på et bord.

I situationer, hvor din smartphone har taget vand ind, er det altafgørende at få situationen under kontrol hurtigst muligt.

Mange vil derfor sikkert huske rådet om at lægge sin telefon i en pose med ris midt i en hektisk situation, men ris eller andre tørremetoder såsom en hårtørrer er en dårlig løsning. Man bør ligeså lade være med at bruge vatpinde til at tørre vandet væk fra USB-C-porten.

Vand- eller fugtskade i din telefon: Dette skal du gøre

Nu sidder du sikkert og tænker, hvad du så skal gøre, hvis din telefon er blevet våd og har fået enten en vand- eller fugtskade. Bare rolig: Her er Apple selvfølgelig klar med et alternativ til “tricket” med ris.

  1. Slå forsigtigt din iPhone mod din hånd, med opladerstikket vendende nedad, for at fjerne resterende væske i din telefon. Læg din iPhone i et tørt område med lidt luftbevægelse.
  2. Efter mindst 30 minutter kan du prøve at sætte opladeren i telefonen.
  3. Hvis du ser advarslen om, at din iPhone har opdaget vand, er der muligvis stadig væske i stikket eller på strømadapteren. Læg din iPhone til at tørre igen i mindst ét døgn.
  4. Hvis din iPhone nu er helt tør, men stadig ikke vil oplade, skal du tage opladeren ud af telefon og stikkontakt og prøve at sætte dem i igen.
  5. Virker din iPhone stadig ikke, er der ikke andet for end at få den repareret enten hos Apple eller et andet værksted.

Læs også: Ny Android-funktion kan redde dig fra phishing og malware