Apple præsenterer CarPlay – iOS integration til bilen

Apple er nu klar med iOS-integrationen til biler, der under navnet "CarPlay" er præsenteret på bilmessen i Geneve.

Apple præsenterer CarPlay – iOS integration til bilen

Ganske som rygterne før har antydet, så er det Ferrari, Mercedes og Volvo, der er kommet først over vinderstregen med integrationen af iOS i bilen. Bilproducenterne fremviser funktionen på udstillingsmodeller, der i skrivende stund pryder “Geneva Motor Show 2014”. Det skriver Recode.

Hvad er CarPlay?

Siden Apples udviklerkonference i sommers har vi kendt funktionen som “iOS in the car”. Det har Apple nu ændret, så funktionen hedder “CarPlay”, og som det fremgår af deres hjemmeside.

For det første så giver det god mening, at Apple har ændret navnet, siden at de i forvejen har funktionen “AirPlay”, der istedet streamer indhold til Apple TV eller AirPlay kompatible højtalere. Jeg skal for en god ordens skyld fastslå, at CarPlay ikke fungerer trådløst, men istedet kræver kabel.

Update: Volvo har i en pressemeddelelse fortalt at de senere vil forbinde iPhone trådløst via Wifi.

CarPlay bringer vigtige funktioner fra din iPhone i bilens touch-display. Det betyder, at du kan bruge navigation via. Apples “Kort”-app, læse/besvare iMessages via “Beskeder”-app’en, modtage/foretage opkald og lytte til musik. 

Det hele foregår igennem bilens eget underholdningscenter, og du kan naturligvis betjene hele balladen håndfrit gennem Apples virtuelle assistent Siri. CarPlay fungerer også med fysiske knapper i bilen, der altså i forvejen betjener displayet.

 

Hvem og hvad understøtter?

Apple fortæller på deres hjemmeside, at adskillige apps fra iPhone allerede understøttes af “CarPlay”-funktionen. Her nævnes der titler som Podcasts, Beats Radio, iHeartRadio, Spotify og Stitcher. Flere skulle desuden være på vej.

CarPlay kræver lightning-stikket som Apple integrerede i 2012. Funktionen er derfor kun kompatibel med iPhone 5, 5C og 5S.

Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes og Volvo er klar til at sende biler på gaden med CarPlay engang i løbet af året.

Senere følger de restende partnere efter, som lyder på: BMW, Chevrolet, Ford, Kia, Landrover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot/Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota.

Som i også kan se på billederne, så stemmer udseendet overens med de lækkede billeder vi tidligere har vist her på Mobilsiden.dk, hvor statusbaren er i siden, og ikke foroven som vi kender det fra iOS-enhederne.

Kilde: Recode 

Seneste nyt

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 25/2/2014 fulgte vi historien op med en ny vinkling på emnet Apples opdatering ikke sikker – Tjek artiklen her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .