Apple skærer ned på iPhone SE 3-produktionen

Det kunne tyde på, at iPhone SE 3 ikke helt sælger som Apple havde forventet. Kilder fortæller, at der skæres ganske meget ned på produktionen af telefonen.

Apple skærer ned på iPhone SE 3-produktionen

Apple præsenterede tidligere på måneden den nyeste model af iPhone SE (iPhone SE 2022 eller iPhone SE 3, som den kaldes), og den er allerede ude på hylderne. Men det lader til, at Apple ikke har de store forventninger til salget, i hvert fald ikke så store som de tidligere har haft.’

Se også: Se hvad den nye iPhone SE 3 koster

Der skæres allerede nu ned på produktionen

Et rygte fra Asien hævder, at Apple har meddelt flere leverandører, at produktionen i andet kvartal af i år bliver skåret ned med to eller tre millioner enheder. Det er altså det kvartal, der begynder med april og slutter med juni. Det betyder en nedskæring på 20 procent af det antal enheder, de oprindeligt havde tænkt sig at producere.

Nogle kilder med information om dette har overfor Nikkei Asia fortalt, at det skal være den globale inflation, der er hovedårsag til dette, samt krigen i Ukraine. Begge de årsager har angiveligt skåret ned på forbrugernes lyst til ny elektronik.

iPhone 13 og AirPods også ramt af nedskæringen

Apple har efter sigende også skåret i antallet af bestilte AirPods med mere end ti millioner enheder fordelt på hele 2022, da de tilsyneladende forventer en ”lukewarm demand” af de populære earbuds og vil derfor mindske i lagerbeholdningen.

Sidste år solgte Apple ifølge Counterpoint Researchs data 76,8 millioner AirPods. Med nedskæringen af produktionen kan det totale salg i 2022 blive mindre.

Apple skal også have bedt sine leverandører om at producere to millioner færre iPhone 13-telefoner spredt ud på hele serien, end de oprindeligt havde planer om. Men den ændring er blevet forklaret med udsving i efterspørgslen baseret på årstid og ikke andre årsager.

Se også: Bloomberg: Apple overvejer abonnement på iPhone