Apple udvikler foldbar iPhone eller iPad med selvhelende skærm

Apple arbejder muligvis på en avanceret foldbar enhed. Et nyt patent beskriver en fleksibel, foldbar skærm med mulige selvhelende egenskaber.

Apple udvikler foldbar iPhone eller iPad med selvhelende skærm

Apples længe rygtede foldbare iPhone er måske tæt på at blive en realitet. Apple har i hvert fald netop fået patent på noget, der ligner en foldbar enhed med en selvhelende skærm.

Det amerikanske patent- og varemærkekontor (USPTO) har tildelt Apple et patent på en foldbar skærm med selvhelende egenskaber. Skærmen kan, i noget der lyder som ren Terminator-stil, automatisk reparere småridser i overfladen ved at udnytte varme fra forskellige kilder, for eksempel lys, strøm eller endda varme fra omgivelserne.

Se også: Top 5: De absolut bedste iPhones

Foldbar iPhone er en mulighed

Patentet handler mest af alt om en foldbar skærmteknologi. Det beskriver ikke, om teknologien er tiltænkt iPhone eller iPad eller et helt andet produkt. Patentet handler simpelthen om ”elektroniske enheder med fleksible lag på skærmen”.

Det kan altså dreje sig om hvad som helst. Ansøgningen på patentet blev indgivet sidste år, så hvis Apple har holdt igen med en foldbar skærm, kan det skyldes, at de har ventet på et godkendt patent.

Det kunne være en iPhone, og der har da heller ikke manglet rygter om en foldbar iPhone, som kan konkurrere med Samsungs Z Fold, Z Flip og Googles Pixel Fold. Det er også muligt, at Apple vælger en foldbar iPad og dropper den foldbare iPhone.

Men vi ved allerede, at Apples iPad Pro har et revolutionerende tyndt design. Så hvis Apple kan lave en tyndere iPhone, vil det måske også være muligt at lave en foldbar version, der ikke fylder mere end en traditionel mobil i tykkelse.

Et billede af den fleksible skærm, som Apple har fået patent på.

Se også: iPhone 17 Ultra: Største iPhone-opgradering i flere år

Apples selvhelende skærm

Et sted i det godkendte patent beskrives der et selvhelende lag på skærmens overflade. Altså en skærm, der selv kan reparere ridser i overfladen. Hvis det bliver til et produkt, vil der være tale om et virkelig revolutionerende produkt.

En iPhone med en selvhelende skærm vil være en revolution inden for foldbare mobiler. Selv om brugerne er glade for foldbare telefoner, så er deres skærme mere udsat for skader og ridser. Simpelthen fordi man risikerer at få fange alt fra støv til sand og nullermænd i telefonen, når man klapper den sammen. Derfor vil en selvhelende skærm være et stort fremskridt inden for teknologien til foldbare telefoner.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones 

Ingen nærmere beskrivelse af teknologien

Patentet giver ingen nærmere beskrivelse af det selvhelende lag. Det beskrives nærmere hypotetisk. Laget kan være at “polymer eller et hvilket som helst andet materiale med selvhelbredende egenskaber”. Så patentet dækker altså ikke i sig selv over det selvhelende materiale, men handler om en fleksible skærm, der kan dækkes af materialet. Dermed forventer vi ikke, at en foldbar enhed er lige rundt om hjørnet, men måske er Apple rykket lidt tættere på.

Se også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone