Billig Samsung Galaxy S24 FE kan komme tidligere end forventet

Vi skal ikke længere tilbage end til december, hvor Samsung introducerede Galaxy S23 FE i Danmark. Men allerede til sommer kan den næste Galaxy S24 FE blive en realitet.

Billig Samsung Galaxy S24 FE kan komme tidligere end forventet

I efteråret 2023 lancerede Samsung Galaxy S23 FE, men siden har vi ikke hørt meget om en kommende ny model i FE-serien – den såkaldte “Fan Edition”-serie, der kombinerer flagskiblignende teknologier og funktioner, men til en lavere pris end de fuldt udstyrede topmodeller.

Se også: Bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Galaxy S24 FE kan komme til sommer

Men nu har en sydkoreansk forhandler afsløret, at der er en Galaxy S24 FE under udvikling. Det sydkoreanske medie The Elec oplyser, at en af Samsungs leverandører har begyndt masseproduktionen af Galaxy S24 FE. Desuden hævder forhandleren, at den kan komme på markedet allerede i sommer.

En lancering en gang i løbet af sommermånederne er noget tidligere på året end lanceringen af Galaxy S23 FE, der kom på hylderne i oktober i de første lande, men først i december i Danmark. Det kan dog samtidig også betyde, at Samsung vil introducere den nye prisvenlige topmodel sammen med den næste Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6, som også ventes at blive en realitet her til sommer.

Se også: Nu kommer Samsungs Galaxy AI-opdatering til Galaxy S23

Hvad ved vi om Samsung Galaxy S24 FE?

Den sydkoreanske forhandler tilføjer, at Samsung planlægger at producere flere millioner eksemplarer af Galaxy S24 FE, og det må tyde på, at telefonen bliver tilgængelig internationalt, herunder i Danmark. Til sammenligning fortalte samme forhandler inden lanceringen af sidste års Galaxy S23 FE, at Samsung havde planer om producere tre millioner enheder.

Vi har endnu ikke hørt meget fra de sædvanlige kilder om Samsung Galaxy S24 FE. Et af de få rygter om telefonen kommer fra en leakster, der både har ramt rigtigt og forkert med sine tidligere påstande. Fra den leakster hedder det sig, at telefonen vil blive udstyret med en Snapdragon 8 Gen 3- eller Exynos 2400-chip. S23 FE havde derimod en flagskibschip, der var et år gammel.

Uanset om det bliver den ene eller anden chip, vil der være tale om en fornuftig opgradering. De to chips er henholdsvis 64 og 34 procent hurtigere end den Snapdragon 8 Gen 1-chip, der sidder i Galaxy S23 FE, viser benchmarktest fra Notebookcheck.

Alle tidligere Galaxy FE-telefoner fra Samsung har haft et batteri på 4.500 mAh med trådløs opladning, tre kameraer bagpå og IP68-certificering. Så formentlig vil alt dette også være at finde i Galaxy S24 FE – i hvert fald hvis Samsung igen går den konservative vej.

Se også: Samsung endelig klar med sømløse Android-opdateringer