Nu kommer Samsungs Galaxy AI-opdatering til Galaxy S23

28. marts begynder Samsung at rulle One UI 6.1 med Galaxy AI ud til sidste års Galaxy S23-serie. Det er dog mere tvivlsomt, om Galaxy S22-serien får AI-funktionerne.

Nu kommer Samsungs Galaxy AI-opdatering til Galaxy S23

Galaxy S24-serien kom på markedet i slutningen af januar med One UI 6.1 baseret på Android 14. Galaxy AI, som er Samsungs pakke af AI-baserede funktioner, er en af de største nyheder i Samsungs seneste One UI-opdatering.

Efter lanceringen af Galaxy S24 bekræftede Samsung, at mange af Galaxy AI-funktionerne også vil finde vej til flagskibene fra 2023, inklusive Galaxy S23. Nu bekræfter Samsung, at det nærmere bestemt kommer til at ske 28. marts.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på Samsung-telefoner

Masser af AI-funktioner på vej til Galaxy S23-serien

Samsung har netop udsendt en notifikation til sine Galaxy S23-brugere i Kina, hvor der står, at One UI 6.1 ruller ud fra i morgen – altså 28. marts. Samme dato blev bekræftet af Samsung i selskabets sydkoreanske community i sidste uge, og senest har Samsung offentliggjort det i et pressemeddelelse i USA.

Det vil med al sandsynlighed også betyde, at europæiske brugere af Galaxy S23-serien vil få opdateringen samtidig.

Softwareopdateringen ruller formentlig først ud til ulåste Galaxy S23-enheder, inden den i ugerne efter sendes ud til enheder låst af en operatør. I Danmark sælges kun ulåste udgaver af telefoner, så det må betyde, at danske Galaxy S23-ejere kan se frem til en tidlig påskegave.

Med One UI 6.1 får Galaxy S23-serien funktioner fra Galaxy AI såsom Instant Slow-Mo, Transscript Assist, Generative AI Wallpaper, Browsing Assist og flere andre. Også Googles praktiske funktion Circle to Search finder vej til Samsungs flagskibe fra 2023. Alle disse AI-funktioner er gratis frem til udgangen af 2025, og først derefter begynder Samsung at tage penge for funktionerne. Hvad prisen bliver, er der dog endnu ikke nogen – heller ikke Samsung – der ved.

Udover Galaxy S23-serien får Galaxy Z Fold 5, Galaxy Flip 5, Galaxy S23 FE og Galaxy Tab S9 også One UI 6.1 her i slutningen af marts. Opdateringen burde rulle ud til disse enheder omkring samme tidspunkt eller i begyndelsen af april.

Se også: Test og anmeldelser af Samsung-telefoner

Galaxy S22-serien kan gå glip af Galaxy AI

Da Galaxy S24 kom på markedet, kørte Samsung en stor markedsføringskampagne for Galaxy AI-funktionerne, der er mulige at køre på telefonerne takket være telefonernes forbedrede hardware. Det var derfor også lidt overraskende og ikke en selvfølge, at en stor del af AI-funktionerne også blev annonceret til sidste års Galaxy S23-serie.

One UI 6.1 kommer også til ældre modeller på et senere tidspunkt, herunder Galaxy S22-serien. Det er dog tvivlsomt, om Galaxy S22-serien får Galaxy AI-funktionerne – i hvert fald de AI-funktioner, der køres lokalt på telefonerne. Samsung forklarede for nylig, at den aldrende hardware giver udfordringer i forhold til at udrulle Galaxy AI til ældre telefoner.

Læs også: Samsung endelig klar med sømløse Android-opdateringer