Første indtryk af Dark Mode på iOS 13

Nye screenshots giver et indtryk af hvordan Apples mørke tema i iOS 13 kommer til at se ud.

Første indtryk af Dark Mode på iOS 13

Der er under en uge til dette års WWDC, Apples store udviklerkonference, hvor vi forventer at se nyeste udgave af iOS. Der er store forventninger til Apples mobile operativsystem, hvor den mest hypede tilføjelse er Dark Mode, også kendt som nattilstand eller mørkt tema.

Men inden WWDC løber af stablen, så er screenshots og flere informationer om det mørke tema dukket op hos 9to5mac

De fortæller af Dark Mode kan aktiveres i indstillingerne på iPhone og iPad, eller via kontrolpanelet. 

Her er de tre screenshots af iOS 13 med Dark Mode aktiveret:

Dark Mode iOS 13
Foto: 9to5mac

På hjemmeskærmen er der ikke de store ændringer, udover en mørkere nuance på docken, nederst på skærmen. Det forventes at Apple vil tilføje nye wallpaper, der bedte udnytter det mørke tema. 

I apps, som fx Musik, er der benyttet en sort baggrund, som skulle se ekstra godt ud på en OLED-skærm, som vi finder i iPhone X- og iPhone XS-serien. Den mørke baggrund til desuden kunne forlænge batteritiden, da OLED-skærmen ikke behøver at bruge strøm til at tænde de sorte pixels.

Udover det mørke tema er også andre ændringer på vej. Når man tager et screenshot får man flere redigeringsmuligheder og appen “Påmindelser” får helt nyt design. Apples tastatur bliver også forbedret og man får i iMessage mulighed for at tilføje profilbilleder.

Apple forventes at annoncere iOS 13 næste mandag, under første keynote på WWDC. Den første betaudgave af iOS 13 bliver sikkert tilgængelig med det samme, og den offentlige beta i de følgende uger.

Læs også: Masser af nyt på vej til Apples iOS og WatchOS