Foldbar Google Pixel-telefon bliver mere lommevenlig

Den kommende foldbare Pixel-telefon fra Google bliver angiveligt mindre og mere lommevenlig, men vil stadig byde på en stor skærm udfoldet.

Foldbar Google Pixel-telefon bliver mere lommevenlig

Google er på vej med en foldbare Pixel-telefon, som der nu endelig er nyt om. Den kommende foldbare byder ind med en mindre skærm på ydersiden og en mere kompakt design, men vil stadig have en stor skærm i udfoldet tilstand.

Læs også: Rygte: Tre Google Pixel-telefoner og et smartwatch i år

Mindre udvendig skærm

Indtil videre dominerer Samsung markedet for foldbare telefoner, hvor de er den absolut største aktør. De foldbare telefoner bliver mere og mere populære blandt forbrugerne, og der er derfor flere producenter, der gerne vil have en bid af kagen. Apple skulle angiveligt teste en foldbare iPhone, Oppo har netop lanceret deres Find N, Huawei er på vej med en ny foldbar og Google har altså også planer om en sådan smartphone.

Det ligner på de seneste rygter, at Googles foldbare Pixel-telefon vil minde mere om Oppos Find N end Samsung Galaxy Z Fold 3 (og den kommende 4. generation).

Den kommende Google Pixel-foldbar vil få en mindre ydre skærm på 5,8 tommer. Designet vil blive bredere og kortere end vi kender det fra Samsungs foldbare telefoner. På trods af det vil Pixel-telefonen stadig have en stor foldbar skærm, der i størrelse vil minde om Samsungs. Det betyder dog, at Googles vil have en bredere format.

Se også: De bedste Google Pixel-telefoner

Forventes lanceret til oktober

Hvornår vi kan forvente Googles første foldbare telefon? Der er intet officielt endnu, men et godt  gæt er sammen med lanceringen af Pixel 7 til efteråret. Googles første foldbare var  forventet lancering i 2021, men det skete altså ikke.

Pixel Fold, som den blev døbt sidste år, skulle i stedet kaldes Pixel Notepad. Den vil højst sandsynligt bruge en Google Tensor-chip, men ty til ældre Pixel-kamerahardware, nemlig 12,2 MP IMX363-sensoren fra Pixel 2 gennem 3, 4 og 5-serien, en 12 MP IMX386 ultrawide-sensor og to 8 MP IMX355-sensorer til selfies.

Google smartwatch også på vej

Google er også på vej med et Pixel-smartwatch, der forventes lanceret i år. Vi har allerede set billeder af Pixel Watch, der får et rundt design. Pixel Watch kan blive lanceret til Google I/O udviklerkonferencen eller sammen med Pixel 7 senere i år.

Se også: Sammenlign priser på Google Pixel-telefoner