Google lancerer Pixel 4a: Ny budgetmobil med superkamera

Efter mange måneder med rygter har Google officielt præsenteret Pixel 4a - en ny prisvenlig smartphone, men med samme anmelderroste kamera som 2018-topmodellen Pixel 3.

Google lancerer Pixel 4a: Ny budgetmobil med superkamera

Den nye Pixel 4a fra Google minder på flere punkter om storebroren fra Pixel 4 og Pixel 4 XL fra oktober 2019, men på en lang række punkter er der også sparet ved at bruge billigere komponenter.

På designfronten ligner Pixel 4a ved første øjekast ligner Pixel 4 og Pixel 4 XL, men der er dog visse forskelle. Først og fremmest er der ikke længere en bagside af glas og en ramme af aluminium.

Pixel 4a har i stedet for et unibody-design udført i plastik – hvilket ikke nødvendigvis er skidt, så længe det er en type af plastik, der føles solid og god i hånden, f.eks. som i Google Nexus 5 eller Nexus 7. Finishen på Pixel 4a ser umiddelbart ud til at være af samme type – altså en form for mat plastik.

Kamerahuset bag på Pixel 4a virker bekendt i forhold til Pixel 4 og Pixel 4 XL. Der er næsten ikke sket de store ændringer, ud over antallet af kamerasensorer er reduceret fra to til en enkel.

En lille ændring bag på er, at der er kommet en klassisk fingeraftrykslæser midt på bagsiden, hvilket nærmest er en opgradering i forhold til Pixel 4 og 4 XL, som højst usædvanligt slet ikke kom med en fingeraftrykslæser.

En anden opgradering i 4a i forhold til Pixel 4 og 4 XL er, at den billigere 4a kommer med en udgang til 3,5 mm jackstik, så du stadig kan tilslutte gamle øretelefoner og headsets uden at skulle have fat i en adapter. Udgangen til jackstik kan mange producenter af uforklarlige årsager ofte kun finde ud af at implementere i de billigere telefoner.

Pixel 4a er pyntet med en anden lille klassisk Google-detalje – en tænd/sluk-knap i turkis.

De fysiske dimensioner på Pixel 4a er 144 x 69,4 x 8,2 millimeter, og vægten er 143 gram. Det er cirka samme størrelse som en Samsung Galaxy S20 (7,7 millimeter lavere), mens vægten er helt nede i samme klasse som den lille iPhone SE fra foråret 2020.

5,8 tommer OLED-skærm

Skærmen i Pixel 4a er, ligesom storebrødrene, af OLED-typen, hvilket giver et glimrende sortniveau med flotte, mættede farver og en høj kontrast – det, man forventer af en topmodel.

Skærmen understøtter også HDR, så du kan få endnu bedre dynamik og farver i spil, videoer, film og serier, som understøtter teknologien.

Opløsningen på skærmen er 1.080 x 2.340 pixels, hvilket faktisk er en lille smule højere end i Pixel 4, men fordi skærmen i 4a måler 5,8 tommer i stedet for 5,7 tommer i Pixel 4, har de to telefoner samme pixeltæthed.

Modsat en tilsvarende telefon som OnePlus Nord har skærmen i Pixel 4a dog “kun” en normal opdateringshastighed på 60 Hz og ikke 90 Hz.

Læs også: Nu kan du se Netflix på Googles Nest Hub-skærme

Google Pixel 4a

Samme hovedkamera som Pixel 3

I forgængeren Pixel 3a var det kameraet, der var hovedattraktionen, og det bliver ikke meget anderledes i Pixel 4a.

Her har Google igen udstyret deres billige mobil med samme kamerasensor som i flagskibene. Du finder altså en 12,2 megapixel Sony IMX363-kamerasensor med en blænde på f/1,7, en pixelstørrelse på 1,4 mikrometer og med optisk og elektronisk billedstabilisering ombord.

Kamerasensoren er ikke i sig selv noget særligt, men det er Gooles billedbehandling, der har givet Googles Pixel-telefoner ry for at være blandt de bedre på markedet. Og samme fornuftige kamerahardware som i Pixel 3-flagskibet fra oktober 2018 er et godt udgangspunkt for et godt mobilkamera i Pixel 4a.

Dog er der ingen sensor med ultravidvinkel som i Pixel 4, da den er sparet væk.

Foran sidder der et selfiekamera bestående af en Sony IMX355-sensor på 8 megapixel, en blænde på f/2,0, 1,14 mikrometer store pixels og med elektronisk billedstabilisering. Selfiekameraet er placeret i øverste venstre hjørne i form af et lille hul i OLED-skærmen.

Læs også: Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

Foto: Qualcomm

Ny Snapdragon-mellemklasseprocessor

Pixel 4a er udstyret med et Qualcomm Snapdragon 730G-chipset, som er kraftig nok til de fleste dagligdagsopgaver, men kommer til kort i forhold til en Snapdragon 865, hvis du spiller kraftige spil.

Telefonen har også 6 GB LPDDR4x RAM og 128 GB lagerplads. Der er også blevet plads til et sæt stereohøjttalere,

Pixel-telefonerne har aldrig haft store batterier i forhold til konkurrenterne, og det har Pixel 4a heller ikke. Til gengæld er det storre end batterierne i både Pixel 4 og Pixel 3a. Du finder nemlig 3.140 mAh. Google hævder, at det skulle række til 24 timers brug af telefonen. Rekorder i batteritid slår Pixel 4a i hvert fald ikke, men det vil formentlig række til de flestes dagsforbrug.

Processoren understøtter 5G, men der er kun 4G-understøttelse i Pixel 4a. En 5G-variant vil dog komme til efteråret samtidig med lanceringen af Pixel 5.

Kommer ikke til Danmark

Googles Pixel-telefoner sælges kun i et begrænset antal lande, og det ændres der ikke ved med lanceringen af Pixel 4a. Den kan nemlig kun købes i USA; Canada, Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Japan, Taiwan og Australien.

Er du interesseret i Pixel 4a, er du altså nødt til at importere den til Danmark. Det er nemmest fra Tyskland, da opladerens stik passer herhjemme.

Prisen på Pixel 4a er 340 euro – direkte omsat til kroner er det 2.500 kroner. Og dertil skal der også tillægges dansk moms og andre fordyrende led, hvis nogle danske webshops vælger at forhandle den.

Pixel 4a kan forudbestilles fra i dag og kan købes i butikkerne 20. august.

Læs mere om Google Pixel 4a på Googles hjemmeside.