HMD Global sælger 21 millioner Nokia-mobiler i 3. kvartal

Alene i 3. kvartal har den finske virksomhed HMD Global, som står bag de nye Nokia-mobiler, solgt omkring 21 millioner mobiler, viser nye tal.

HMD Global sælger 21 millioner Nokia-mobiler i 3. kvartal

Det går glimrende for den relativt nye finske virksomhed HMD Global, som er firmaet bag de nye Nokia-mobiler og -smartphones, og som er styret af gamle Nokia-topfolk.

Nye tal fra analyseinstituttet IDC viser nemlig, at HMD Global har langet hele 20,8 millioner mobiler over disken alene i 3. kvartal 2017. Det vil altså sige i løbet af juli, august og september måned. Dermed er HMD Global allerede blandt de 10 største producenter af mobiler, men endnu ikke af smartphones.

Læs også: Det vil Nokia 9 byde på

Det er også værd at bemærke, at det høje tal på knap 21 millioner udgøres af både billige mobiler og smartphones. Hvor mange smartphones der helt præcist er solgt i perioden, vides ikke. Størstedelen må dog formodes at være features phones – i hvert fald hvis samme billede gør sig gældende som i 2. kvartal. Her solgte HMD Global 14,4 millioner mobiler, hvoraf kun 1,4 millioner af disse var smartphones. Det var dog også først i løbet af dette kvartal, at salget af HMD Globals Nokia-smartphones blev skudt i gang.

Af IDC’s opgørelse ses det også, at HMD Global er en af to mobilproducenter, som har oplevet størst vækst. Over 50 % fremgang i salget af mobiler har både HMD Global og kinesiske Xiaomi oplevet siden samme periode for et år siden – og det er i en tid, hvor alle de største spillere på markedet oplever enten tilbagegang eller næsten ingen ændringer.

Med den kommende lancering af flagskibet Nokia 9 og 2018-udgaven af Nokia 6 er der udsigt til et nyt godt år for HMD Global, der så småt er ved at etablere sig som en ny spiller på markedet.