HTC genintroducerer dualkameraet næste år

HTC var en af de første til at introducere dualkameraet, men sløjfede det kort tid efter. Næste år er producenten igen klar med en mobil med to kameraer.

HTC genintroducerer dualkameraet næste år

I løbet af 2018 genintroducerer HTC det dobbelte bagkamera i en smartphone. Ja, genintroducerer, for HTC var faktisk en af de første producenter til at introducere en mobil med to bagkameraer tilbage i 2011. Det var med mobilen HTC Evo 3D, da 3D-skærme og 3D-optagelser var den helt nye trend.

3D-teknologien var inden for smartphoneverdenen en kort fornøjelse. Ingen andre HTC-telefoner fik samme kamerasetup, og det var først med topmodellen One (M8) fra 2014, at HTC igen anvendte to bagkameraer. Her minder setuppet om det, vi ser i smartphones i dag, hvor det er muligt at få en dybdeeffekt på ens billeder. Det primære kamera var dog kun på 4 megapixel, og det gik ud over detaljegraden på billederne.

Læs også: HTC U11+ er ude med batteri og display-upgrade

HTC gik derfor tilbage til et enkelt bagkamera, men det var samtidig med, at de første andre smartphoneproducenter begyndte at implementere to bagkameraer – nu med noget højere opløsninger. Siden da har HTC holdt fast i et enkelt bagkamera, men 2018 bliver altså året, hvor dualkameraet igen vender tilbage i en HTC-mobil. Det skriver hjemmesiden Engadget, som var til stede, da HTC for nyligt introducerede flagskibet U11+.

Her svarede HTC’s direktør, Chialin Chang, på de fremmødte journalisters spørgsmål. Blandt andet meddelte han, at HTC næste år er klar med en smartphone med dualkamera.

”Vi vil uden tvivl lancere en telefon med dualkamera næste år, men vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi får funktionen til at skille sig ud,” lød det fra direktøren.

Det er endnu uvist, hvornår telefonen bliver lanceret samt hvad den ellers kommer til at byde på. Til gengæld kunne Chialin Chang oplyse, at HTC har planer om at lancere 5-6 smartphone fordelt over hele næste år – altså nogenlunde samme antal, som producenten indtil videre har præsenteret i år (6 styk).

HTC’s arbejdsstyrke blev i september måned halveret, da Google overtog 2.000 af HTC’s 4.000 ingeniører for 6,8 milliarder korner. De skal fremover arbejde på Googles Pixel-mobiler.