Huawei P30 Pro: Så gode natbilleder tager den

Vi har kigget nærmere på natfoto-funktionen i det nye Huawei P30 Pro. Når det bliver meget mørkt, ser den ting andre smartphones ikke kan.

Huawei P30 Pro: Så gode natbilleder tager den

Huawei har siden P20 Pro pralet med deres telefoners evner til at tage billeder når lyset forsvinder. Og der er ingen tvivl om at de gør det godt, men er det blevet bedre og kan den slå nyeste Samsung-flagskib eller et spejlrefleks? Ifølge Huawei lukker P30 Pro helt op til 40 procent mere lys ind og ved hjælp at den nye Time of Flight-sensor og forbedret AI bedre kan se og fokusere i mørke.

Vi tænkte det var oplagt at se nærmere på hvad den rent faktisk kan præstere. Vi samlede derfor følgende enheder, så vi havde noget at sammenligne med: Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+ og et Panasonic Lumix spejlrefleks. 

Det kunne have været sjovt at have en Google Pixel 3 med, men det var desværre ikke muligt.

Der er også et bonus billede, hvor P30 Pro kæmper mod Galaxy S10+ og iPhone XS Max.

Læs også: Huawei dominerer DxOMarks kamera rangliste


Vi har delt det op i tre scenarier:

  • Indendørs billede med kun naturligt lys fra vindue
  • Meget mørkt med kun en smule lys
  • Helt mørkt. Så mørkt at jeg intet kunne se.

Ps. alle billeder er taget håndholdt, så det afspejler normalt brug bedst muligt.

Indendørs belysning

Et billede af salgsæsken til Jabra Elite Active 65t. Her er godt med farver, som kan være svære at fange når lyset bliver svagt.

Lumix
Panasonic Lumix ved f/1,7. Foto: Mobilsiden.dk

Kun en smule lys

Billede af Pellegrino danskvand. Et lille lagerrum hvor meget lidt lys slippes ind igennem en lidt åben dør.

Lumix
Panasonic Lumix ved f/1,7. Foto: Mobilsiden.dk

Helt mørkt, intet lys

Denne gang bliver det helt mørkt. Det er samme scene som før, men døren er lukket og intet lys slippes ind.

Lumix
Panasonic Lumix ved f/1,7. Foto: Mobilsiden.dk

Bonus billede: Udendørs aftenbillede

Et billede fra min gård omkring klokken 20. Taget i sidste måned. Her var ikke meget lys, kun fra et par små lamper placeret lidt fra legetøjsbilen.

Apple <a href=
iPhone XS’ />Apple iPhone XS Max. Foto: Mobilsiden.dk

Huawei P30 Pro hersker over mørket

Der er ikke nogen tvivl om at Huawei P30 Pro er blevet bedre end efterårets, allerede gode, Mate 20 Pro til at tage billeder i mørke. Samsung har dog gjort det ganske godt med Galaxy S10+, men Huawei P30 Pro fejer den af banen, når det bliver meget mørkt.

Når det er helt mørkt, så formår Huawei P30 Pro at producere et billede, hvor man rent faktisk kan se hvad det er. Ingen af de andre kunne dette, heller ikke mit eget øje. Det er ganske vildt at se ske. Det tager også cirka 8 sekunder at indfange billede, så der skal ikke meget bevægelse til for at det bliver uskarpt. Men det er muligt at indfange langt mere brugbare natbilleder med Huawei P30 Pro.

Læs også: Priser på Huawei P30 Pro

Hvad synes i om Huawei P30 Pros formåen?

Mere til nyheden

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fortsatte historien. 1/4/2019 kørte vi en vinkel på Duel: Huawei P30 Pro mod Samsung Galaxy S10+ – Den videre historie om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet her.