Huawei P50-serien får verdens største kamerasensor

Helt nye billeder af Huawei P50 er dukket op til overfladen. I Huawei P50-serien vil producenten imponere med verdens største kamerasensor.

Huawei P50-serien får verdens største kamerasensor

Det kunne tyde på, at Huawei gerne vil vise verden, hvad de går glip af ved ikke at købe en smartphone fra dem. Huawei revolutionerede mobilkameraraet med P20-serien, og mon ikke de har samme planer med den kommende P50-serie. Nu kan vi se bedre billeder af Huawei P50 og verdens største kamerasensor i et mobilkamera.

Huawei P50-serien er angiveligt blevet forsinket, da producentens nye HarmonyOS-software endnu ikke er klar til lancering. Men allerede i denne måned kunne serien blive en realitet. Og her er andet end bare nye software at byde på, hvis altså Huawei kan skaffe chips til formålet.

Et vildt kamera på Huawei P50

Designmæssigt ser der ikke ud til at være den store forskel på Huawei P50, P50 Pro og P50 Pro+. Dog bringer serien et nyt design til bagsidens kamera, hvor Huawei mange gange har forsøgt sig med nyt. Flere husker nok det firkantede kameradesign på Mate 20 Pro. Om man kan lide kamera-designet på Huawei P50 er en smagssag, men egentlig handler det jo også om indmaden. Og vi ved allerede, at Huawei her ved hvad de laver.

Der sidder fire kameraer i Huawei P50; hovedkamera, ultravidvinkel, telefoto og et sidst ukendt. Huawei P50 Pro får periskopkamera med længere zoom. Og til sidst er der P50 Pro+ med både telefoto og periskopkamera, for endnu længere zoom i høj kvalitet.

Hvor det bliver ektra spændende er ved valget af kamerasensor. Her er det nemlig den voldsomme Sony IMX800, som får sin debut sammen med P50-serien. Det er nemlig verdens første billedsensor på 1 tomme. IMX800 er efterfølger til IMX700, som sad i P40-serien. P40 Pro+ har stadig en andenplads på Dxomarks rangliste over de bedste kameratelefoner i verden. I OnePlus 9 Pro finder man en ny IMX789-sensor, som er den største i 7-serien. Hvordan IMX800 derudover vil være anderledes vides endnu ikke, men stor er den.

Læs også: Nu vil USA ramme Huawei med flere restriktioner

Software og apps?

Det store spørgsmål er selvfølgelig den nye software fra Huawei og hvad deres plan er med apps. Som det er lige nu, så kan Huawei ikke benytte Googles tjenester, og dermed ikke deres appbutik, hvorfor de må bruge deres egen AppGallery. Men denne har altså endnu ikke det udvalg af apps, som de fleste forbrugere forventer at kunne hente. Kan Huawei løse det med HarmonyOS? Det må tiden vise.

Huawei P50-serien bliver de første telefoner med HarmonyOS præinstalleret, og bliver også den første med Kirin 9000-chipset. Tidligere modeller skulle også gerne kunne opraderes til HarmonyOS.

Huawei P50-serien, og Sony IMX800, forventes lanceres i løbet af april, men vi afventer stadig noget officielt. Om den så overhovedet kommer til Danmark er også uvidst.

Se også: Disse Huawei-telefoner har stadig Google

Efterfølgende nyt om emnet

Siden vi publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 19/3/2021 fik historien nye ben at gå på med artiklen Honor Magic-telefonerne vil overgå Huaweis topmodeller – Artiklen kan læses her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.