iPhone 11 den bedst sælgende mobiltelefon i 3. kvartal

De to bedst sælgende mobiltelefoner i 3. kvartal var iPhone 11 og iPhone SE 2020. På top 10 får de selskab af fem telefoner fra Samsung og tre fra Xiaomi.

iPhone 11 den bedst sælgende mobiltelefon i 3. kvartal

Ifølge data fra analysevirksomheden Canalys er iPhone 11 endnu en gang bedst sælgende mobiltelefon i verden. Med 16 millioner solgte enheder den klart mest solgte telefon på verdensplan i tredje kvartal. Ingen af de øvrige på listen kommer i nærheden af iPhone 11, som ligger langt foran de nærmeste konkurrenter, men iPhone SE (2020) er på andenpladsen med omkring 10 millioner solgte enheder.

Læs også: iPhone 11 mest solgte smartphone i første halvdel af 2020

Med lanceringen af iPhone 12-serien faldt iPhone 11 i pris og har holdt pladsen som nummer 1 i Top 10 i fire kvartaler i træk, og i 2. kvartal udgjorde salget af iPhone 11 næsten 40 procent af Apples globale volumen, mens iPhone SE 2020 stod for 28 procent.

Se også: Den bedste pris på iPhone 11

Samsung tager 5 pladser i top 10

Samsung Galaxy A21s kommer ind på en tredjeplads med næsten lige så mange solgte telefoner som SE, tæt efterfulgt af Galaxy A11 på fjerdepladsen. Og der er ikke mange Pro, Ultra og flagskibs-modeller at finde på listen. Faktisk er de eneste Samsung-telefoner, der kommer ind i Top 10, fra den nederste og billigere halvdel af A-serien – den mest premium-model er Samsung Galaxy A51 på femtepladsen.

Canalys smartphone salg 3 kvartal
Apple tager 1.- og 2. pladsen. Dog har Samsung hele 5 telefoner i top 10.

Tilsvarende er de bedst sælgende telefoner fra Xiaomi Redmi-modeller, ført an af Redmi Note 9 (inklusive Redmi 10X 4G-versionen). Ikke engang Pro-modellen og heller ikke 5G-variationen er at finde i toppen. Faktisk formåede ingen 5G-smartphones at komme ind på Top 10-listen i tredje kvartal.

Det bliver endnu mere spændende at se hvad der sker i årets sidste kvartal. Først og fremmest om iPhone 12 dukker op og om der denne gang kommer 5G-telefoner på listen. Det er i hvert fald tydeligt, at der er salg i de billigere mobiltelefoner.

Læs også: Tid til en billigere Android-telefon? Her er de bedste under 3.000 kroner