iPhone 11 og iPhone XR falder i pris – det bedste køb?

Sidste års iPhone 11 og forrige års iPhone XR falder nu over 1.000 kroner i pris. Godt nok frister de nye iPhone 12, men måske disse er de bedste køb? Se de nye priser her.

iPhone 11 og iPhone XR falder i pris – det bedste køb?

Apple har netop lanceret en spandfuld nye iPhones, som både er mindre og større end nogensinde før. Og her er der masser af nyheder og fine ord, som skal få os til at kaste tusindvis af kroner efter de nye modeller. Men giver det overhovedet mening? For langt de fleste ikke. Apples billigere iPhones fra sidste år og forrige år, iPhone 11 og iPhone XR, er med introduktionen af iPhone 12 faldet over 1.000 kroner i pris.

Nyt design, 5G og endnu flere kræfter er nogle af de ting Apple lokker med i iPhone 12 og iPhone 12 Pro. Og de ser også lækre ud og er det nyeste nye. Men ser vi bort fra designet, så er der faktisk ikke meget i de nye iPhones, som kan retfærdiggøre en opgradering. Slet ikke når man tager i betragtning, at Apple er de allerbedste til at holde deres mobiltelefoner opdateret. Køber man en iPhone, så kan man forvente fem års opdateringer – mindst. Så hvorfor ikke bare købe en ældre model? Jo, man går måske en smule ned på skærmkvalitet, kamera og ydelse, men det er noget de færreste vil kunne se og mærke forskel på alligevel. Forbedringer år til år er efterhånden minimale.

Læs også: Test af Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis

iPhone 11 og iPhone XR er nu billigere

Sidste års iPhone 11 og forrige års iPhone XR er netop faldet gevaldigt i pris, og de er altså stadig fremragende telefoner og nu et bedre køb til prisen.

Sidste år blev iPhone 11 introduceret med en vejledende pris fra 6.299 kroner og op til 7.699 kroner. Nu har Apple dumpet deres pris, så de starter ved 5.299 kroner og slutter ved 6.699 kroner. Her er der altså præcis 1.000 kroner af spare.

Man kan også vælge at spare endnu mere ved at gå efter forrige års iPhone XR. Her går man en smule ned på kamera og ydelse, men derudover er forskellene minimale – og så er der endnu mere at spare. iPhone XR blev introdueret med en pris fra 6.699 kroner og op til 7.149 kroner. Efter lanceringen af iPhone 11 sænkede Apple prisen til 5.499 kroner for den mindste model, og nu falder prisen altså yderligere. Nu kan man få iPhone XR over 1.000 kroner billigere til en pris fra 4.399 kroner for 64 GB og 4.899 kroner på 128 GB. Det er en god deal.

Går du efter iPhone XR fremfor iPhone 11, så er der næsten 1.000 kroner at spare. Hertil skal man huske, at iPhone XR er et år ældre og derfor sandsynligvis vil få ét års mindre opdateringer. Eftersom iPhone XR blev lanceret i 2018, så er opdatering indtil 2023 at forvente.

Læs også: Her er prisen på den største iPhone nogensinde

Vores anbefaling

Er du på jagt efter en ny telefon og skal det være en iPhone, så er de to ovenstående modeller oplagte. Men hvilken skal du vælge? Er kameraet meget vigtigt for dig, så gå efter iPhone 11. iPhone XR har også et godt kamera, men det er ikke helt på højde med iPhone 11, som også har en ultra vidvinkel kameralinse. Men er kameraet ikke vigtigt nok til at retfærdiggøre de ekstra penge, så kan du roligt tage iPhone XR.

Se også: Sammenlign priser på de bedste iPhones

Opfølgning:

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 13/10/2020 kom der nyt i sagen med en ny vinkel på iPhone 12 Pro Max er officiel – den største iPhone nogensinde – Du finder den her. Få også seneste nyt om temaet her.