iPhone 13: Rygter og viden om Apples 2021-iPhones

Hvordan bliver iPhone 13, hvilke funktioner får den og hvornår kommer den? Her er alle rygter og alt vi ved om iPhone 13, som kommer i 2021.

iPhone 13: Rygter og viden om Apples 2021-iPhones

Vi nærmer os den tid, hvor Apple typisk lancerer nye iPhones. Selvom iPhone 12-serien stadig føles relativt ny, så er der altså ikke mere end et par måneder til, at iPhone 13 bliver en realitet. Og hvad har iPhone 13 egentlig at byde på? Der er allerede en masse rygter om de iPhones, som Apple forventes at lancere her i 2021. I denne artikel kigger vi på det rygter, på hvad vi ved om iPhone 13, hvordan den ser ud og hvornår den lanceres.

Se også: Her er den bedste iPhone

Hvad ved vi om iPhone 13?

Endnu er der ikke meget vi ved om iPhone 13. Apple er ikke den virksomhed, som langsomt giver informationer om kommende enheder, ligesom vi fx ser OnePlus gøre det. Apple forsøger at holde alt hemmeligt til den officielle lancering. Det sker dog sjældent, for de sidste år har mange informationer om kommende iPhones sluppet ud lang tid før lanceringen. Fx blev designet på iPhone 12 lækket flere måneder før – og det viste sig at være korrekt.

Så hvad ved vi egentlig om iPhone 13? Det eneste vi kan sige med sikkerhed er, at den kommer med Apples nyeste udgave af iOS, som er deres styresystem til iPhones. Det kommende iOS 15 byder på en masse nyheder, som du kan læse mere om her.

Hvilke rygter er der om iPhone 13?

Selvom vi ikke ved meget om iPhone 13 endnu, så er der massevis af rygter – nogle mere troværdige end andre. Ligesom iPhone 12, så forventes iPhone 13 at komme i fire størrelser. Lige nu findes der en iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og en 12 Pro Max, og det samme skulle gøre sig gældende for 2021-iPhones.

Skærmen forventes endelig at få en mindre notch, men forsvinder helt gør den ikke. Skærmen skulle desuden blive en Samsung-udviklet 120 Hz ProMotion-skærm, som er hurtigere og vil føles mere flydende. Der går desuden rygter om, at iPhone 13 med dette display kunne få always on display (AOD), som man kender det fra mange Android-telefoner, med teknologi lignende den i Apple Watch Series 6. Her kan opdateringshastigheden skrues helt ned til 1 Hz, hvorved strømforbruget minimeres, selvom skærmen er tændt. Der går også rygter om en fingeraftrykslæser under skærmen, men det virker usandsynligt.

2021-iPhones skulle desuden få flere hestekræfter med det kommende A15 Bionic chipset, som er en 5nm+ chip bygget af TSMC. Denne gang der derudover være 5G mmWave til flere markeder, og ikke kun hjemlandet. iPhone 13 får 5G med et Qualcomm tredjegenerations Snapdragon X60-modem. iPhone 13 skulle desuden få nyeste Wi-Fi-standard, Wi-Fi 6E.

Et af de mere interessante rygter fortæller, at iPhone 13-serien skulle få større batterier, på bekostning af en anelse større dybde i kabinettet. iPhone 13 Pro Max skulle angiveligt få et 4352mAh batteri, op fra 3687 mAh i iPhone 12 Pro Max – altså hele 665 mAh mere. Der kunne denne gang også blive introduceret omvendt trådløs opladning i iPhone 13, netop på grund af de større batterier.

Lagerpladsen kunne denne gang blive helt op til 1TB i iPhone 13 Pro, siger rygterne. Skal vi være realistiske, så plejer Apple ikke at få først med denne slags. Se bare hvor længe de har holdt fast i 64 GB-udgaverne.

Som forventet er der også forbedringer i kameraet med bedre stabilisering, som blandt andet giver bedre ydelse i mørke. Angiveligt får hele iPhone 13-serien den større sensor fra iPhone 12 Pro Max.

Se også: Sammenlign priser og kvalitet på iPhones

Hvordan ser iPhone 13 ud?

Som man kan se på billederne herunder, så vil der designmæssigt ikke være de store nyheder i iPhone 13. Man ser tydeligt den større kamerasensor samt lidt ændringer i placeringen af kameraer i iPhone 13 og 13 Mini. På den anden side finder man en mindre notch i skærmen.

Der skulle stadig være Lightning-indgang og ikke USB-C. Med de større batterier forventes iPhone 13-serien at blive lidt tungere og lidt tykkere.

iPhpne 13 dummy
Lækkede dummymodeller af iPhone 13-serien.

Læs også: Billeder af fire iPhone 13 dummies

Hvornår kommer iPhone 13?

Apple lancerer normalt nye iPhones i anden uge af september. Der er intet officielt endnu, men rygter fortæller dog, at iPhone 13 skulle blive lanceret som normalt – altså uden forsinkelse. Derfor forventer vi iPhone 13 bliver lanceret enten den 7 eller 14. september.

Se også: Den bedste iPhone til prisen

Emnet følges op

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 5/7/2021 publicerede vi en opfølgning med en sag med fokus på Rygte: iPhone 13 vil kunne oplade AirPods og Watch trådløstKlik her for at læse artiklen.. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..