iPhone 16 Pro får skærm med 20 procent højere lysstyrke

Det bliver nemmere at se indholdet på skærmen i den kommende iPhone 16 Pro, som menes at få en lysstyrke, der er 20 procent højere end i iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro får skærm med 20 procent højere lysstyrke

Den seneste tid har fokus været på Apples annoncering af den nye iPad Pro og de nye iPad Air-modeller, men nu vender opmærksomheden sig igen så småt mod dette års iPhones. På den front er der lige kommet spændende nyt om iPhone 16 Pro.

Se også: Bedste tilbud på brugt iPhone 15 finder du her

Det bliver nemmere at se skærmen i dagslys

Ifølge den kendte tipster Instant Digital, der er aktiv på det kinesiske medie Weibo, vil den kommende iPhone 16 Pro få en standardlystyrke (SDR) på 1.200 nits. Det er en stigning på 20 procent i forhold til de 1.000 nits, som skærmen i iPhone 15 Pro kan præstere.

Den maksimale lysstyrke ved afspilning af HDR-indhold vil fortsat ligge på 1.600 nits. Der nævnes ikke noget om, hvorvidt iPhone 16 Pro Max får samme opgradering, men der er god grund til at antage, at det bliver tilfældet, da forskellen mellem Pro og Pro Max kun plejer at være skærmstørrelse og batteristørrelse.

Den almindelige SDR-lysstyrke har været den samme i de dyrere iPhone Pro-modeller siden iPhone 13 Pro fra 2021. Hvis rygtet viser sig at stemme, betyder det, at vi får en iPhone med en betydeligt mere lysstærk skærm i hverdagsbrug. Det vil især vise sig at være gavnligt, når man bruger mobilen på en højlys dag. Her vil den ekstra lysstyrke i skærmen gøre det nemmere at se indholdet på skærmen.

Se også: Alt om iPhone 16: Sådan bliver den kommende iPhone

Hvad ved vi om iPhone 16?

Der har været en hel del rygter om iPhone 16-telefonerne de seneste måneder, selvom telefonerne først ventes at komme på markedet i september 2024, forudsat at Apple holder sig til sin sædvanlige lanceringsplan.

Der går oplysninger om, at iPhone 16-serien måske ikke får samme tandem OLED-skærmteknologi som i de nye iPad Pro-modeller. iPhone 16 Pro og 16 Pro Max-telefonerne kan dog få en ny titaniumfinish, forlyder det.

Der ventes at komme opgraderinger af kameraerne i iPhone 16-serien, hvor Pro-modellerne vil få en ny belægning på linsen, der skal forbedre billedkvaliteten og reducere artefakter såsom linsebrydning. Kameraerne i iPhone 16 og iPhone 16 Plus vil blive placeret i et nyt layout – nærmere bestemt vertikalt, som nogle måske husker fra iPhone 12 og iPhone 12 mini.

Den næste vigtige dato i Apples kalender den 10. juni, hvor udviklerkonferencen Worldwide Developer Conference (WWDC) finder sted. Her kommer vi til  at høre meget mere om det kommende iOS 18 og en lang række AI-funktioner, som Apple er på vej med.

Læs meget mere om iPhone 16.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones