iPhone 17 får antireflekterende og mere hårdfør skærm

Næste års iPhone-model, iPhone 17, får en antireflekterende skærm, der er bedre til at modstå ridser end det Ceramic Shield, der sidder i iPhone 15-modellerne.

iPhone 17 får antireflekterende og mere hårdfør skærm

Leaksteren Instant Digital fra det kinesiske sociale medie Weibo hævder, at det udvendige glas på iPhone 17 får et ”superhårdt, antireflekterende lag”, der er ”mere modstandsdygtig over for ridser, end du tror.”

Den nye type belægning på skærmglasset er netop blevet leveret til Apples underleverandører i Kina, hævder leaksteren. Det er dog for sent til at tage i brug i dette års iPhone 16-modeller, lyder det.

Se også: Priser og tilbud på iPhones

En pendant til Gorilla Glass Armor

”Ceramic Shield” er navnet på et glaskeramisk materiale udviklet af Corning i samarbejde med Apple. Ifølge Apple er Ceramic Shield på iPhone 15 ”mere hårdført end noget andet smartphoneglas.” Ceramic Shield blev brugt første gang, da iPhone 12 blev lanceret i 2020. Dengang markedsførte Apple det stærkere glas som fire gange så modstandsdygtigt mod fald som glasset i iPhone 11.

Samsung lancerede for nylig sin nyeste Galaxy 24 Ultra med Gorilla Glass Armor-skærm. Det er et glas, der også er udviklet af Corning. Ifølge Corning reducerer Armor refleksioner med 75 procent sammenlignet med almindeligt glas, og det kan også modstå de mikroridser, som konkurrerende glas får med tiden. Corning hævder desuden, at skærmene er fire gange mere modstandsdygtige mod ridser end de konkurrerende glas, der har en overflade i aluminiumsilikat.

Det er uvist, om Apple har planer om at sætte Gorilla Glass Armor i iPhone 17, men beskrivelserne tyder på det. Det er også muligt, at Corning forsyner Apple med en tilsvarende teknologi, der kommer til at gå under et andet navn. Det er i hvert fald det, der har været tilfældet med hidtidige iPhones.

Corning har længe leveret skærme til Apple, og Gorilla Glass er blevet brugt til mange forskellige enheder på tværs af Apples produktkategorier. I 2021 oplyste Apple, at de samlet set havde investeret 495 millioner dollar i Cornings forskning og udvikling af ”avancerede glasprocesser”. Det resulterede i sidste endte i udviklingen af Ceramic Shield.

Se også: Brugte iPhones er billige og klimavenlige