iPhone får bedre batteritid og hurtigere opladning i 2025

I 2025 får iPhones markant bedre batteritid og hurtigere opladning takket være helt ny batteriteknologi, som Apple er i gang med at udvikle, erfarer avis.

iPhone får bedre batteritid og hurtigere opladning i 2025

I 2025 får Apples iPhones markant længere batteritid og hurtigere opladning i forhold til de nuværende iPhones. Det sker takket være ny batteriteknologi, som Apple selv er i gang med at udvikle. Sådan lyder det fra den sydkoreanske avis ETNews.

Læs også: iPhone 16 får enorm skærm, hurtigere 5G og forbedret kamera

Batteri med helt nye materialer og nanorør

Ifølge rygterne har Apple arbejdet på den nye batteriteknologi siden 2018, og der skulle være sket store fremskridt.

Apple eksperimenterer blandt andet med med nye materialer til katoderne – altså den positive side af en elektrode. Her tester Apple helt andre materialer end i gængse batterier – nemlig nikkel, kobolt, mangan og aluminium.

Også i den negative dele af elektroden – altså anoden – sker der drastiske ændringer. Apple ønsker at hæve mængden af mængden af silicium betragteligt, hvilket skal erstatte grafit. Det skulle give højere batterikapacitet og kortere ladetid. Silicium udvider sig dog under op- og afladning, men Apple skulle have fundet en metode til at løse denne udfordring.

Ud over en helt ny sammensætning af grundstoffer i anoden og katoden eksperimenterer Apple også med brug af nanorør af kulstof for at øge batterimaterialernes evne til at lede strøm fra anoden til katoden.

Se også: Køb en brugt iPhone og invester i dine børns fremtid

Stort behov for bedre batteri til mobile enheder

Hvis det lykkes Apple at kommercialisere den nye batteriteknologi, vil resultatet blive et helt ny type batteri, der ikke før er set.

Tidligere har rygter også gået på, at Apple har ambitioner om at udvikle egen batteriteknologi til Apples kommende elbil, som har været undervejs i mange år. Ifølge avisens kilder blev bilbatteriteknologien oprindeligt udviklet side om side med førnævnte batteriteknologi.

Med introduktionen af VR-headsettet Apple Vision Pro, som har en batteritid på kun to timer, har Apple dog voldsomt brug for batteriteknologi til mobile enheder, som kan forlænge batteritiden. Derfor er målet i første omgang kun at forbedre batteritiden i netop mobile enheder – altså Apple Vision Pro, men også iPhone og iPad.

Både iPhone og iPad har i mange år haft en stort set uændret batteritid ”til hele dagen”. Hvis Apples udviklingsplaner forløber planmæssigt, kan det altså være, at det, der bliver iPhone 17 i 2025, får markant bedre batteritid og ladehastighed end i dag.

Læs også: Nyheder om mobiltelefoner