LG lancerer Watch Style og Sport: Første Android Wear 2.0-ure

LG's to længe ventede smartwatches, Watch Style og Watch Sport, er nu officielt lanceret, og urene er de første med Googles nyeste Android Wear 2.0.

LG lancerer Watch Style og Sport: Første Android Wear 2.0-ure

I flere måneder er billeder af og information om to smartwatches fra LG blevet lækket, men det er slut nu, for onsdag aften er de to nye smartwatches nemlig blevet afsløret i forbindelse med Googles annoncering af den færdige udgave af Android Wear 2.0-styresystemet.

Der er tale om de to ure med navnene LG Watch Style og Watch Sport, hvor det første er henvendt til kvinderne og det andet til herrerne. Urene bliver de første, som kommer med Android Wear 2.0 som styresystem: Googles opdaterede smartwatch-software, som byder på en lang række af nyheder såsom nye personlige urskiver, ny fitness-app, mulighed for at installere apps på urene og integration af Google Assistant.

LG Watch Style
Foto: LG

LG Watch Style: Det feminine smartwatch

Det første af de to LG-ure, Watch Style, er mindste og billige model rettet mod kvinder. Uret har en 1,2” stor P-OLED-skærm med en opløsning på 360 x 360 pixels og måler 42,3 x 45,7 x 10,79 mm. Der er altså her tale om LGs pendant til Apples 38 mm-udgaver af Apple Watch.

Inspirationen fra Apple er heller ikke til at tage fejl af, for LG har nemlig inkorporeret samme digitale krone som i Apple Watch. Watch Style har også et mere feminint udtryk med dens bløde kanter og stilrene ydre udført i rustfrit stål af 316L-typen.

Enhed LG Watch Style
Dimensioner 42,3 x 45,7 x 10,79 mm
Processor Snapdragon Wear 2100 (1,1 GHz)
Styresystem Android Wear 2.0
Skærm 1,2″ P-OLED (360 x 360, 299 PPI) med Gorilla Glass 3
Materialer 316L rustfrit stål og plastik
Remme “Italian Genuine”-læder
RAM 512 MB
Lagerplads 4 GB
Batteri 240 mAh med trådløs opladnig
Forbindelser Wi-Fi og Bluetooth
Sensorer Accelerometer, gyroskop, lyssensor
Farver Silver, Titanium, Rose Gold
IP-certificering IP67

Af mekanik gemmer der sig Qualcomms relativt nye Snapdragon Wear 2100-processor, som er lavet specifikt til smartwatches. Processoren kører med en hastighed på 1,1 GHz og leverer væsentligt bedre batteritid end hidtidige smartwatches, som har været udstyret med strømsparende processorer, som egentlig har været tiltænkt smartphones. Det er slut nu med denne smartwatch-processor, som suppleres af 4 GB lagerplads og 512 MB RAM.

Derfor er det også et relativt lille batteri, der er at finde i LG Watch Style. Der er nemlig ’kun’ 240 mAh at gøre godt med, hvor et ur som LG Watch Urbane 2nd Edition gemmer på hele 570 mAh.

Læs også: Manualer lækket: Læs alt om LG’s to nye smartwatches

Denne model er som bekendt den mere skrabede af de to, og derfor er der også kun WiFi og Bluetooth i uret – hverken pulsmåler eller teknologier som GPS og mobildata. Uret er også kun IP67-certificeret, som giver vandafvisende, men ikke vandtætte, egenskaber.

Er det et fitnessur du er på udkig efter, er det altså ikke Style-modellen, du skal vælge, men derimod det andet Watch Sport-ur.

LG Watch Sport
Foto: LG

LG Watch Sport: Propfyldt med features

På mange måder minder Watch Sport om den ovenstående Style-model, men alligevel ikke, for der er også mange væsentlige forskelle imellem de to.

Først og fremmest er der designet. Med målene 45,4 x 51,21 x 14,2 mm er Sport-modellen 3,1 mm højere, 5,51 mm bredere og 3,41 mm tykkere end den mere feminine Style-udgave. Der er derfor blevet plads til en tilsvarende større P-OLED-skærm på 1,38″ med en også større opløsning på 480 x 480 pixels.

Derudover er designet noget mere maskulint i udtrykket med skarpere kanter og ekstra knapper ved siden af kronen. Uret er samtidig mere modstandsdygtigt end Style-modellen. Her er der nemlig en IP68-certificering – altså vandtæthed.

Enhed LG Watch Sport
Dimensioner 45,4 x 51,21 x 142 mm
Processor Snapdragon Wear 2100 (1,1 GHz)
Styresystem Android Wear 2.0
Skærm 1,38″ P-OLED (480 x 480, 348 PPI) med Gorilla Glass 3
Materialer 316L rustfrit stål og plastik
Remme TPU (thermoplastic polyurethane)
RAM 768 MB
Lagerplads 4 GB
Batteri 430 mAh med trådløs opladnig
Forbindelser WiFi, Bluetooth, GPS, NFC og LTE
Sensorer Accelerometer, gyroskop, pulsmåler, barometer og lyssensor
Farver Titanium og Dark Blue
IP-certificering IP68

Hvor LG Watch Style mangler flere vigtige teknologier, kan det næppe siges at være tilfældet med Watch Sport. Her er der nemlig både WiFi, Bluetooth, GPS, NFC og mulighed for at bruge en LTE-forbindelse direkte fra uret, men kun via teleselskaberne Verizon og AT&T i USA. Uret er også udstyret med yderligere to sensorer: pulsmåler og barometer. Sidst, men ikke mindst, er der også blevet plads til en højttaler.

I LG Watch Sport finder du også et større batteri på 430 mAh, hvilket bør levere en fornuftig batteritid sammen med den strømsparende Snapdragon Wear 2100-processor fra Qualcomm. Hertil er der 768 MB RAM og 4 GB lagerplads at finde i uret.

LG Watch Sport kan altså, som navnet indikere, agere din perfekte træningsmakker med de mange sensorer og netværksteknologier, ligesom en ny og forbedret Google Fit-app i uret vil give en bedre oplevelse med tracking af dine aktiviteter.

Pris og tilgængelighed

De to ure fra LG kommer med hvert sit prisskilt. Indtil videre fremgår det af Googles blogindlæg, at Watch Style får en pris på $249, hvilket vil svare til cirka 2.400 kroner på det danske marked.

$349, eller hvad der vil svare til omkring 3.400 kroner i Danmark, bliver prisen på LG Watch Sport. Ifølge Google lanceres urene nemlig i første omgang kun i USA, Canada, Rusland, Saudi-Arabien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Forenede Arabiske Emirater og Storbritannien, hvor de kan købes allerede fra fredag den 10. februar.

Læs også: LG’s MWC-invitation ude med flere G6-hints

Det fremgår altså ikke officielt, at urene kommer til Danmark, men over for Mobilsiden kan producenten dog bekræfte, at både LG Watch Style og Watch SPort forventes lanceret i Norden i en nær fremtid.