MATRIX Powerwatch – et smartur der oplader sig selv

Et indiegogo-projekt kan blive særligt interessant for dem der vil have et smartwatch de kan stole på. MATRIX Powerwatch behøver nemlig ingen oplader.

MATRIX Powerwatch – et smartur der oplader sig selv

Smartwatches er smarte – men de er det kun, så længe batteriet er opladt. Så snart batterimåleren rammer nul, har man et stykke særdeles usmart elektronik om håndleddet som ikke engang kan fortælle hvad klokken er.

Netop denne problematik har et hold i udviklere i startup-selskabet MATRIX bøjet sig over og deres løsning kan blive banebrydende: deres MATRIX PowerWatch behøver ingen stikkontakt men bruger i stedet din naturlige kropsvarme til at holde uret i gang.

PowerWatch udnytter den såkaldte termoelektriske effekt, til at omsætte varmen fra dit håndled til strøm – og det rækker, i hvert fald i teorien, til at drive uret frem.

Se også:  CMRA: Et spionkamera til Apple Watch

Uret er cirkulært, og benytter sig af et E-ink display til at vise tiden, dit daglige kalorieforbrug, dit aktivitetsniveau samt kvaliteten af din søvn. Din data kan derefter deles med enten Apples Sundhed- eller Googles Fit-platform.

Med uret følger også nogle mikro-apps hvor du blandt andet kan skifte urskiven ud, styre musikafspilning, indstille timere og monitorere hvor meget strøm du producerer med dit håndleds varme.

PowerWatch er fremstillet i rustfrit stål, kommer med et aftageligt gummirem og er vandtæt ned til 50 meters dybde.

Læs også:  Pixel smartwatch? Google har to smarture på vej

MATRIX PowerWatch er skabt til både sport og hverdagsbrug

Først klar næste sommer

MATRIX PowerWatch forudsælges lige nu igennem crowfunding-sitet Indiegogo. Uret er altså ikke klar til brug endnu.

I skrivende stund er uret i prototypestadiet: designet er nu fastlagt mens de første arbejdssamples forventes færdiggjort i december. Den endelige produktion igangsættes i juli 2017, uret vil derefter sendes ud til de første købere.

Er du blandt de første til at støtte projektet, kan du få uret til 129 amerikanske dollars før fragt. Efter produktionsstart vil prisen ryge op på 169.99 USD.

Du kan læse mere om MATRIX PowerWatch på selskabets indiegogo-side.