Mobil-markedet vokser i 4. kvartal 2019 – Apple tager førstepladsen

Det globale smartphone-marked vokser i sidste kvartal af 2019, hvor Apple fejer både Samsung og Huawei af banen med en stor efterspørgsmål på iPhone 11.

Mobil-markedet vokser i 4. kvartal 2019 – Apple tager førstepladsen

Det globale smartphone-marked voksede oplevede vækst i det forgangne års sidste kvartal, hvilket er andet kvartal i træk. Med en stærk lancering og efterspørgsel af de nye iPhone 11-modeller, så indtog Apple kvartalets førsteplads. 

Apple solgte i kvartalet 78 millioner iPhones, hvilket er en årlig forbedring på hele 9 procent. Til sammenligning solgte Samsung, med deres lange række af mobiltelefoner, 71 millioner mobiltelefoner – en fremgang på 1 procent. 

Læs også: Analytiker: I år får Apples iPhones 5G

Huawei går tilbage for første gang i to år

De sidste to år har Huawei stormet frem, men det tyder på at det amerikanske handelsforbud og manglen på Google-understøttelse nu begynder at ramme producenten. Huawei går nemlig tilbage med 7 procent i fjerde kvartal, hvor de med 56 millioner solgte mobiltelefoner ender på en samlet tredjeplads. Det bliver interessant at følge med i denne udvikling, som kan fortsætte hvis ikke udfordringerne med USA løser sig, eller Huawei formår at levere på deres egen app-butik og tjenester.

Kinesiske Xiaomi viser til gengæld den største fremgang i kvartal, der med en fremgang på 23 procent placerer sig efter Huawei.

I alt blev der i fjerde kvartal af 2019 solgt 368,7 millioner mobiltelefoner, hvilket svarer til en fremgang på 1 procent.

Canalys smartphone salg
Apple indtager førsteplads i fjerde kvartal af 2019 efter en god iPhone 11 efterspørgsel.

Læs også: Test af Samsung Galaxy A50

Samsung stadig største mobilproducent

Sammenlignet med hele 2018, så er smartphone-salget i 2019 gået tilbage med 2 procent; 1.366,7 millioner solgt i 2019 mod 1.389,4 millioner i 2018. Det er stadig Samsung på førstepladsen, hvor markedet sammenlagt går 2 procent tilbage. Det er i stor stil Samsungs nyeste mellemklasse Galaxy A-serie, der har har været stor efterspørgsmål på, hvor specielt modellen Samsung Galaxy A50 har gjort det godt.

Canalys smartphone salg
Samsung er stadig verdens største mobiltelefon-producent.

Samsung er stadig verdens største smartphone-producent med en markedsandel på 21,8 procent, men Huawei kommer, med en årlig fremgang på 17 procent og en markedsandel på 17,6, tættere og tættere på. Apple må nøjes med 14,5 procent af markedet, hvilket er en tilbagegang på 7 procent.

Læs også: Apple opnår rekordhøjt resultat for årets første kvartal