Motorola Edge 30 Pro – ekstrem ydeevne for pengene

Edge 30 Pro er nyeste flagskibstelefon fra Motorola. Med en pris på 5.999 kroner, ekstrem ydeevne og high-end specifikationer ser den lovende ud.

Motorola Edge 30 Pro – ekstrem ydeevne for pengene

I dag er Motorola klar med nyeste flagskibstelefon i Edge-serien – og det ser ved første øjekast lovende ud. Motorola Edge byder på specifikationer om Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB RAM, P-OLED-skærm med 144 Hz-opdateringsfrekvens, 4.800 mAh batteri, opladning fra 0 til over 50 procent på 15 minutter og en high-end 50 megapixel hovedkamerasensor. Og prisen er næsten det bedste, for Edge 30 Pro koster (kun) 5.999 kroner. I denne artikel kigger vi nærmere på funktioner, specifikationer, tilgængelighed og pris og kamera i den nye Motorola Edge 30 Pro.

Se også: Find bedste priser på telefoner fra Motorola

Edge 30 Pro er en fuldblods topmodel

Det er svært ikke at blive imponeret over specifikationer i den nye Motorola Edge 30 Pro – specielt når man tager prisen i betragning. Den bliver første smartphone på markedet med nyeste og hurtigste Snapdragon 8 Gen 1-chipset fra Qualcomm. Det giver selvfølgelig optimal ydelse i alle situationer, men også et Snapdragon X65-modem med 5G, Wi-Fi 6E og Snapdragon Sound understøttelse. Af andre rå specifikationer kan også nævnes imponerende 12 GB LPDDR5 RAM, 256 GB UFS 3.1 lagerplads.

Skærmen i Edge 30 Pro er en 6,7 tommer P-OLED-skærm i fuld HD, der understøtter HDR10+. Når det kommer til opdateringshastighed imponerer den, hvor man får 144 Hz adaptiv refresh rate samt 240 Hz touch sampling.

Knald på opladningen

Edge 30 Pro er en slank telefon og vejer under 200 gram (196 gram) – hvilket man ikke kan sige om de fleste topmodeller. På trods af det har Motorola fået plads til et stort 4.800 mAh batteri. Og hertil en ny lynhurtig opladning på 68W, der giver over 50 procent strøm på 15 minutter. Jeg kan afsløre, at den i vores test har opladt fra 9-70 procent på 15 minutter, hvilket er meget imponerende.

Android 12 ombord

Edge 30 Pro har IP52-certificering mod vand og støv og kommer med Googles Android 12 fra start. Der er tale om en nærmest ren udgave af Android 12 med Motorolas apps inkluderet. Motorola giver to Android-systemopdateringer (Android 13 og 14) samt tre års sikkerhedsopdateringer.

Et nyt 50 megapixel hovedkamera

Væk er 108 megapixel sensoren, som Motorola har sværget til i de sidste topmodeller. Denne gang er den udskiftet med en mindre 50 megapixel hovedsensor med større pixels og f/1,8 blænde. Ikke nok med det har Motorola også oppet sig på ultravidvinkelkameraet, der også er en 50 megapixel sensor med 114 graders synsvinkel. Det er dog kun hovedkameraet, der byder på optisk stabilisering.

Godt nok er der tale om et tredobbelt kamera på telefonens bagside, men det sidste er ikke et telefotokamera til optisk zoom. I stedet er det et mindre kamera til dybdemåling, som bruges til for eksempel portrætbilleder. Og her finder man altså et kompromis i forhold til de dyrere flagskibstelefoner, som tilbyder optisk zoom. Så er det op til dig at vurdere, om højkvalitets zoom er en nødvendighed for dig.

Selfiekameraet består af en massiv 60 megapixel sensor.

Se også: Test af smartphones

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 30 Pro har en vejledende dansk pris på 5.999 kroner. Den kommer i farverne blå og hvid, også kaldet cosmos blue og stardust white. Den vil være tilgængelig allerede fra i dag.

Inden længe kan du læse en grundig test af Motorola Edge 30 Pro på Mobilpriser.dk – vi er allerede godt i gang med den.

Se også: De bedste telefoner fra Motorola