Nothing Phone (1) får gennemsigtig bagside og trådløs opladning

Den kommende første smartphone fra Nothing får et anderledes design, der skal fremvise de mere end 400 komponenter, der gemmer sig i en mobiltelefon.

Nothing Phone (1) får gennemsigtig bagside og trådløs opladning

Vi har tidligere skrevet en hel del om startupvirksomheden Nothing, hvor manden bag OnePlus, sidder ved roret. Tidligere lancerede Nothing der første produkt, der var et par trådløse høretelefoner, og tidligere i år gav de os informationer om en kommende smartphone samt muligheden for at prøve dens launcher. I dag er der flere informationer om Nothing Phone (1), der forventes lanceret senere i år.

Læs også: Ny Android-producent: Nothing phone (1) klar til sommer

En transparent bagside

Der er vidst ingen tvivl om, at Nothing Phone (1) vil få et anderledes udtryk, når man gennem dens bagside kan se de mange komponenter, der gemmer sig i en moderne smartphone. Ifølge producenten er der mere end 400 komponenter gemt i en smartphone – og det gør det ikke lettere at bygge den, når man skal kunne se dem alle gennem en gennemsigtig bagside. Det stiller nemlig store krav til produktionen af telefonen, hvis man skal kunne se direkte ind til komponenterne.

Når man kigger ind gennem den gennemsigtige bagside vil man kunne se komponenter som den elektriske spole til trådløs opladning, kameraet og meget mere.

“Fra et industriperspektiv kigger man på komponenter, som slutbrugeren normalt aldrig ser, så man er næsten nødt til at revidere hele fremstillingsprocessen for at fremhæve dem”, siger Tom Howard, chef for Nothings design.

Nothing Phone (1) skal skille sig ud

Pei siger, at Nothing ønsker at have sit eget, meget genkendelige, ikoniske designsprog lige fra starten, så man straks kan se en sammenhængende vision, når man ser på alle produkterne. Phone (1) og Ear (1) vil helt klart tilhøre den samme familie, og efterhånden som vi fylder resten af vores produktportefølje ud, vil vi fastholde den samme filosofi”, siger Pei. Han mener, at ingen andre teknologivirksomheder ud over Apple har en så konsekvent måde at designe produkter på, og at Nothing derfor bør kunne skille sig ud. Og indtil videre er det gennemsigtige design netop hvad der kendetegner Nothings produkter.

“Jeg tror, at et virkelig stærkt princip, som vi har, er, at design ikke bare er pynt, men at der skal være et ægteskab mellem form og funktion”, siger Howard. Nothing-telefonens (1) ramme vil være fremstillet af genbrugsaluminium for at reducere dens oprindelige CO2-fodaftryk.

Læs også: Nothing har fem nye produkter på vej – et kommer inden 2022

Hvornår kommer Nothing Phone (1)?

Nothing Phone (1) forventes lanceret til sommer. Den er garanteret 3 store Android OS-opdateringer og 4 års Android-sikkerhedsopdateringer.