Ny Android-producent: Nothing phone (1) klar til sommer

En ny producent af Android-telefoner rejser sig. Nothing Phone (1) kommer til sommeren, Nothing OS Launcher kan prøves allerede fra april.

Ny Android-producent: Nothing phone (1) klar til sommer

Carl Pei – manden bag Nothing-brandet og bedst kendt som manden bag OnePlus – kom med nogle vigtige udmeldinger i går. Nothing er ikke blot et lydfirma som tidligere antaget, men har langt større ambitioner. Nothing vil bygge et økosystem lignende det vi kender fra selveste Apple. Pei gik endda så langt som til at hævde, at Nothing har til formål at være “det mest overbevisende alternativ til Apple” med produkter, der kan forbindes og fungere problemfrit. Nothing er ved at gøre klar til at træde ind på smartphone-markedet og deres første smartphone er døbt Nothing phone (1). Den vil køre en brugerflade oven på Android med navnet Nothing OS.

Læs også: Nothing har fem nye produkter på vej – et kommer inden 2022

Et unikt design, hurtig og flydende

Som Pei beskriver det, vil Nothing phone (1) “være et frisk pust i den søvnige smartphone-industri” og give brugerne mere værdi med et unikt design. Der blev ikke oplyst nogen egentlige specifikationer, men vi fik en klar indikation af, at Nothing samarbejder med Qualcomm, som er den sandsynlige chipsetleverandør, samt med Samsung, Sony og Visionox, som også vil være vigtige komponentleverandører. Man kan let forestille sig Samsung som leverandør af skærm og Sony af kamerasensorer.

Nothing Phone (1)
Nothing Phone (1) set forfra.

4 år med sikkerhedsopdateringer

Pei bekræftede, at der vil blive delt flere oplysninger senere på sommeren, og Nothing Phone (1) lanceret senere i sommeren. Den er garanteret 3 store Android OS-opdateringer og 4 års Android-sikkerhedsopdateringer. Vi fik også en kryptisk skitse af det, der menes at være telefonens design på bagsiden, som kan indeholde notifikationslys og et gennemsigtigt bagdesign, der forventes at afsløre nogle af de vigtigste komponenter. Det samme gennemsigtige design så man Nothing benytte i deres første produkt, Nothing Ear (1).

Læs også: Test af Nothing Ear 1 – Gode til prisen

Nothing Phone (1)
Nothing Phone (1) får tre store Android-opdateringer.

Launcheren kan hentes gratis i Play Store

Nothing OS vil være det tilpassede Android-skin, der driver Nothing Phone (1). Nothing OS-launcheren vil kunne downloades og bruges til udvalgte Android-smartphones fra april, hvor man kan få en fornemmelse af Nothings planer.

Præmissen bag skin’et er en flydende og hurtig brugeroplevelse uden bloatware eller tunge systemapps. Grænsefladen har et punktmatrixdesign med skrifttype, ikoner og widgets i hele styresystemet, der har et ensartet udseende.

Pei talte også om dynamisk RAM-caching, som vil hjælpe dine mest brugte apps med at starte hurtigere. Brugergrænsefladen har blidt skiftende animationer og et ensartet design.

Se også: Sammenlign priser på smartphones