Nu er det ulovligt at have Samsung Galaxy Note 7 med i flyet

Hvis du tager en Samsung Galaxy Note 7 med i flyet i USA, takseres du med en bøde på hele 1,2 mio. kroner. Straffen kan endda være op til 10 års fængsel.

Nu er det ulovligt at have Samsung Galaxy Note 7 med i flyet

I USA ses der meget alvorligt på den brandfarlige Samsung Galaxy Note 7, efter den første udgave af telefonen resulterede i 92 hændelser i USA, mens der er registreret 23 hændelser med modellen med det nye batteri.

Derfor valgte Samsung at standse al salg og produktion af telefonen, lige som den er udgået for altid – med andre ord har Samsung droppet alle planer om at genindføre den på markedet igen. Trods det er der fortsat en stor andel af de 2,5 mio. købere af telefonen, der bruger telefonen, selv om Samsung ihærdigt har forsøgt at få alle til at returnere og ombytte den eller få pengene refunderet.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 er død 

Derfor udgør Note 7-telefonerne også en vis fare for luftfartsselskaberne, når kunderne tager telefonen med i flyet. Det fik den amerikanske luftfartsstyrelse FAA til at bandlyse alle Galaxy Note 7-modeller i sidste uge i alle fly inden for USA’s landegrænser.

1,2 mio. kroner i bøde – eller op til 10 års fængsel

Nu følger FAA op med et hasteforbud, der ikke kun gør det forbudt, men ulovligt at tage Samsung Galaxy Note 7 med ombord på fly. Af dokumentet fremgår det, at fra den 15. oktober gælder forbuddet for passagerer, der har ’Samsung Galaxy Note 7 på sig, i deres håndbage, i indchecket bagage eller som transportgods”.

Hvis man går ombord på et fly i USA med en Note 7, skal den straks slukkes, hvorefter flypersonalet skal gøres opmærksom p, at man har telefonen med. Mulighederne er herefter enten at stige af flyet med telefonen eller at skille sig af med telefonen og fortsætte rejsen, lyder det i dokumentet.

Læs også: Fly evakueret efter eksplosion af en “sikker” Note 7

Hvis disse retningslinjer ikke følges, kan du forvente en bøde – endda en rigtig høj en af slagsen. Det skal nemlig ikke gå ustraffet hen at være til fare for det amerikanske luftrum.

”Enhver person, der ikke retter sig efter denne bekendtgørelse, er genstand for bødestraf på op til $179.933 for hver overtrædelse hver dag, den overtrædes (49 U.S.C. 5123)”. I danske kroner vil bøden dermed lyde på intet mindre end 1.218.901 kroner. Foruden bødestraf kan der sågar følges op med fængselsstraf, hvis forseelsen er af tilstrækkelig alvorlig karakter.

Læs også: Samsung ved ikke, hvorfor Galaxy Note 7 bryder i brand

”En person, der overtræder denne bekendtgørelse, kan også være genstand for retsforfølgning, som kan resultere i bøder under straffelov 18, fængsling i op til ti år eller begge (49 U.S.C. 5124)”.