Nu kommer Xiaomi Mi 11 Ultra til Europa

Xiaomis nyeste flagskib kommer officielt til salg i Holland 11. maj – og med al sandsynlighed også i Danmark. Se en mulig dansk pris på Xiaomi Mi 11 Ultra her.

Nu kommer Xiaomi Mi 11 Ultra til Europa

29. marts løftede Xiaomi sløret for Mi 11 Ultra og Mi 11 Pro – de ypperste smartphones fra den kinesiske producent. Xiaomi røbede allerede ved præsentationen, at Mi 11 Ultra kommer til salg globalt. Xiaomi har dog ikke meldt ud hvornår – indtil nu.

Xiaomis hollandske Facebook-side har Xiaomi nemlig besvaret en Facebook-brugers spørgsmål om, hvornår Mi 11 Ultra kan købes. Her lyder svaret fra ”Xiaomi Nederland”: ”Mi 11 Ultra vil være tilgængelig i Holland fra 11. maj”.

Xiaomi har endnu ikke bekræftet, om Mi 11 Ultra lanceres i det øvrige Europa samme dag, men det vil med al sandsynlighed være tilfældet.

Læs også: Xiaomi annoncerer topmodellerne Mi 11 Ultra, Mi 11i og Mi 11 Lite

Mulig dansk pris på Xiaomi Mi 11 Ultra

Ved præsentationen af Mi 11 Ultra oplyste Xiaomi, at det er varianten med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads med en pris på 1.199 euro, som kan købes i Europa. Der findes også varianter med henholdsvis 8 GB RAM+ 256 GB lager og 12 GB RAM + 512 GB lager. Disse sælges dog kun i hjemlandet Kina.

Xiaomi har endnu ikke oplyst, hvad Mi 11 Ultra kommer til at koste i Danmark. Vi kan dog komme med et kvalificeret gæt på, hvad prisen bliver.

Den europæiske pris på den almindelige Mi 11 er 799 euro, mens prisen på Mi 11 i Danmark er 6.390 kroner. Hvis vi regner med samme prisforskel på den kommende Mi 11 Ultra, vil en europæisk pris på 1.199 euro svare til omkring 9.599 kroner.

Mi 11 Ultra

Kameraer, skærm og hardware fra allerøverste hylde

Xiaomi Mi 11 Ultra er altså på ingen måde en billig smartphone. Men den er til gengæld også udstyret med nogle af de bedste komponenter, man pt. kan få i en smartphone.

Mi 11 Ultra har en 6,81” AMOLED-skærm med en opløsning på 1.440 x 3.200 pixels. Den understøtter både HDR10+ og en opdateringshastighed på 120 Hz.

Flagskibet drives af Qualcomms nyeste og kraftigste Snapdragon 888-chipset, og på kamerafronten er der den måske største nyhed at finde: En hel ny 50 megapixel kamerasensor fra Samsung kaldet GM2. Sensoren måler hele 1/1,12” og er væsentligt større end mange andre kamerasensorer i smartphones. Hver pixel måler 1,4 mikrometer og kan forøges til 2,8 mikrometer ved brug af pixel binning-teknologien, som sikrer et øget lysindtag.

Kameraet har også lynhurtig Dual Pixel Pro-autofokus, og der er også en 48 megapixel Sony IMX 586-ultravidvinkelsensor ombord. Den tredje sensor er en Sony IMX 586 periskoplinse med 120x zoom (5x optisk zoom). Sidst, men ikke mindst, gemmer der sig også en dobbelt time-of-flight-sensor (ToF), som via 64 laserpunkter hjælper med at fokusere.

Spørger man DXOMARK, som tester mobilkameraer, er kameraet i Mi 11 Ultra ikke bare godt – det er det bedste, man pt. kan få i en smartphone. De giver i hvert fald den nye tomodel en bedømmelse på 143. Dermed overgår den Huawei Mate 40 Pro+ med en bedømmelse på 139.

Og det er faktisk ikke alt, for ved det enorme kamerahus på bagsiden af Mi 11 Ultra gemmer der sig en lille 1,1” AMOLED-skærm. Den kan blandt andet assistere, når du tager selfies.

Læs også: Rygte: Xiaomi-mobil får 200 megapixel kamera fra Samsung

IP68-certificering, stereohøjtalere og lynopladning

Xiaomi Mi 11 Ultra adskiller sig også fra tidligere Xiaomi-mobiler ved, at det er den første mobil fra firmaet med en IP68-certificering. Dermed skulle telefonen holde lidt bedre til vind og vejr – eller hvis du måtte tabe den i poolen eller toilettet.

Lyden skulle også være fremragende i Mi 11 Ultra. Den er udstyret med stereohøjtalere, som er justeret af Samsung-ejede Harman Kardon. Batteriet i Mi 11 Ultra har en kapacitet på 5.000 mAh og kan lades fuldt op på kun 36 minutter – også trådløst. Både via kabel og trådløst understøtter Mi 11 Ultra opladning med en effekt på 67 watt.

Se også: De bedste priser og tilbud på Xiaomi-smartphones

Fortsættelse af sagen

Der blev stadig hvisket i krogene. Lasse Olsen holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 29/4/2021 gik redaktionen videre med artiklen om Rygte: Xiaomi-mobil får 200 megapixel kamera fra Samsung – Nyheden kan læses her. Se de seneste nyheder om emnet her.