Nu ryger jack-porten fra Sonys smartphones

Dokumenter fra godkendelsesinstansen FCC indikerer, at Sony snart er klar med en smartphone, der ikke kommer med en 3,5 mm port til jackstik.

Nu ryger jack-porten fra Sonys smartphones

Det kan snart være slut med muligheden for at forbinde tilbehør med 3,5 mm jackstik til Sony-mobiler igennem en traditionel, integreret port i telefonerne. Det ser nemlig ud til, at Sony snart følger i de mange andre producenters spor og afskaffer porten.

Læs også: Første fotos af Sonys fuldskærmstelefoner er ude

Nye dokumenter fra den amerikanske godkendelsesinstans FCC afslører nemlig, at Sony lige har fået godkendt en ny enhed, hvor der ikke er nogen 3,5 mm jackport. Det skriver hjemmesiden Xperiablog.

Sony
Sådan ser dele af bilagene ud fra FCC, der har godkendt en ny Sony-mobil.

I et af bilagsdokumenterne ses en tegning, der viser, at en adapter fra USB-C til 3,5 mm jack og USB-C medfølger. Et skema viser også, at der ikke er en jackport i telefonen.

Der bør altså ikke være den store tvivl om, at en Sony-mobil uden 3,5 mm jackport er lige om hjørnet. Det store spørgsmål er så bare hvilken model, det drejer sig om. Ifølge oplysningerne måler enheden 152,8 x 72,4 mm. Størrelsesmæssigt ligger den altså midt imellem Xperia XA1 og Xperia XZ Premium. Skærmen måler 5,7”, og det kunne derfor godt se ud som om, at det bliver Sonys første mobil med en ekstra aflang skærm.

Der er formentlig tale om en af de to mobiler, der angiveligt blev lækket to billeder af for to uger siden. Her ses netop to Sony-smartphones på 5,7”, og de skulle angiveligt komme med 4K-skærme.

Ville ikke fjerne jackporten for bare et år siden

At Sony er på vej med en – eller formentlig to – smartphones uden 3,5 mm jackport strider imod det, som producenten ellers meldte ud for et år siden. Her lød det nemlig fra producenten, at man ikke ville fjerne porten fra sine smartphones ligesom sine konkurrenter.

Læs også: Sony fjerner ikke jackstikket lige foreløbig

Den primære årsag var, at Sony også står bag eksempelvis PlayStation og andre lydprodukter, som fortsat kommer med jackporte. Sony-mobiler, hvor det ikke er muligt at tilslutte jackstik uden brug af en adapter, ville altså gøre livet unødvendigt besværligt for ejere af Sony-produkter, mente producenten sidste år.

Men Sony ser altså alligevel ud til at have valgt at gå samme vej som efterhånden mange andre producenter. Der er dog stadig producenter som Samsung, LG, HMD Global (Nokia) og OnePlus, som endnu ikke har lanceret smartphones uden en 3,5 mm jackport. Det kan dog meget vel ske i løbet af 2018. Blandt andet ventes en Nokia 9 at blive lanceret uden jackport.