Ny Apple-fejl: Ingen 4G i iPhone 5 før til november

Den totale nedtur har ramt de danske teleselskaber. iPhone 5 vil ikke fungere med 4G når den kommer i butikkerne i næste uge. (Opdateret)

Ny Apple-fejl: Ingen 4G i iPhone 5 før til november

Da Apple under stor mediebevågenhed præsenterede iPhone 5 kunne jublen, fra de danske teleselskaber, høres næsten til Californien, hvor keynoten blev holdt. 4G LTE var understøttet i iPhone 5.

Dermed undgik Apple den ballade som ramte dem, da de tidligere på året offentliggjorde deres tredje iPad, der godt nok havde 4G, men blot ikke på de frekvenser, der anvendes i Danmark. Det gjorde reelt iPad 4G-ubrugelig i Danmark.

 – Apples The new iPad er værdiløs på 4G LTE i Danmark

Selvom det hurtigt stod klart, at iPhone 5 kommer til de danske butikker med 4G på frekvenserne 850 og 1.800 MHz, hvilket satte TDC ud af 4G-spillet i forhold til iPhone 5, havde de tilbageværende selskaber, nok ikke forventet en lussing af skuffelse fra Apple.

Apple har ikke styr på softwaren

Meldingen der kom fra verdens mest magtfulde selskab, fik begejstringen til at forstumme med et trylleslag.

iPhone 5 HAR 4G LTE indbygget i hardwaren, men Apple har endnu ikke fået softwaren til at spille sammen med 4G-nettene, i vores markedsområde.

Mobilsiden.dk erfarer, at teleoperatørerne efter test af iPhone 5 på netværkene, har været i dialog med Apple, som bekræfter problemerne.

For kunderne betyder det, at de ikke kan udnytte 4G dataforbindelsen i iPhone 5 ved salgsstarten fredag om en uge.

– “iPhone 5 vil ifølge Apple inden for de næste 1-2 måneder få en opdatering der gør den i stand til, at fungere på 4G 1800 MHz i Danmark. Vores net er dog klar allerede nu, ” fortæller salgsdirektør Michael Bech fra Telia til Mobilsiden.dk.

Telia har åbnet for 4G i alle abonnementer

Det er ikke lykkedes, at få Apple til at forholde sig til problemstillingen.

– “Vi har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til sagen,” siger Apple til Mobilsiden.dk.

iPhone 5 starter salg i Danmark fredag en 28. september.

Læs også:
– Telia klar med priser på iPhone 5
– TDC også ude med iPhone 5 priser
– Det koster iPhone 5 hos Telenor
– Dansk iPhone 5-salg starter i nat

Sagen fortsætter

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 21/9/2012 havde redaktionen fokus på en artikel der drejer sig om Telia klar med priser på iPhone 5 – Den finder du her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..