Ny foldbar Samsung-mobil kan blive billigere end Galaxy S24

Samsungs foldbare telefoner er i dag ret dyre, men nu lyder et nyt rygte, at Samsung kan være på vej med en foldbar mobil, der er billigere end Galaxy S24.

Ny foldbar Samsung-mobil kan blive billigere end Galaxy S24

Den seneste tid har vi hørt rygter om, at Samsung skulle være i gang med at udvikle to forskellige versioner af Galaxy Z Fold 6. Visse rygter går på, at den ene version af den foldbare telefon i samme format som Z Fold-serien kan blive en billig model, mens andre rygter har hævdet det modsatte.

Læs også: Sådan bliver Samsungs næste foldbare Galaxy Z Fold 6

Ny foldbar Samsung-mobil til overraskende lav pris

Det seneste rygte i rækken hævder, at en kommende, billigere model af Samsungs foldbare telefon kan få en overraskende lav pris.

Rygtet stammer fra sydkoreanske SisaJournal-e. Ifølge mediet har Samsung planer om introducere en billigere variant af sine foldbare Galaxy-telefoner. Der nævnes ikke noget specifikt, at der er tale om en billigere Galaxy Z Fold 6, eller om det bliver en billigere Galaxy Z Flip 6.

“Ifølge smartphone-branchen forventes Samsungs prisvenlige foldbare telefon ikke at koste mere end 800 dollars. Det er halvdelen af prisen på Fold5, den foldbare topmodel,” lyder det i den sydkoreanske artikel.

Galaxy Fold5 fik en vejledende pris på 14.499 kroner, og halvdelen af den pris er altså 7.250 kroner. Telefonen skulle ifølge oplysninger også blive billigere end Galaxy S24, som fik en pris på 6.999 kroner. Det tyder altså på, at den billige foldbare telefon kan få en vejledende pris på under 7.000 kroner.

Det bør være nemt for Samsung at introducere en billig udgave af den kommende Galaxy Z Flip 6 til under 7.000 kroner. Godt nok fik sidste års Galaxy Z Flip 5 en vejledende pris på hele 9.499 kroner, men den pris synes at være kunstigt høj. Allerede efter en måned faldt prisen nemlig til under 8.000 kroner, og i dag koster telefonen under 5.000 kroner.

Det vil altså ikke være så svært for Samsung at udvikle en billigere Flip-model. Der skal derimod en hel del kompromisser til, hvis de vil få en Fold-model ned på den halve pris.

Det vil dog være noget mere interessant, hvis det bliver Fold-serien, som kommer i en billig udgave, da dette format giver mulighed for at bruge den som en telefon og en form for tablet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Samsung Galaxy Z Fold 6 får elegant design

Får skrabede specifikationer

For at gøre den budgetvenlige foldbare telefon billigere må Samsung ifølge oplysningerne gå på kompromis med et par ting. Derfor ventes specifikationerne for processoren, den foldbare skærm og batteriet at blive nedgraderet. Når det kommer til kameraerne, siges de at blive stort set de samme ”som den eksisterende model.” Artiklen nævner specifikt et dual-kamera.

For nylig kom det frem, at Samsung Galaxy Z Fold 6 findes i en variant med kodenavnet Q6a. Roland Quandt fra WinFuture hævdede at have hørt under Mobile World Congress 2024, at Q6a-modellen kan være en dyrere variant end standardmodellen – modsat det vi tidligere har hørt. Det lader til, at vi må vente med at få mere klarhed over det hele, til vi er tættere på en lancering.

Se også: Se priser og tilbud på Samsung-telefoner