Ny Nokia 6 lækket: Får næsten kantfri 18:9-skærm

En ny Nokia 6 er lige om hjørnet, og nu er de første billeder af telefonen dukket op. De viser flere designændringer, bl.a. en næsten kantfri skærm.

Ny Nokia 6 lækket: Får næsten kantfri 18:9-skærm

Efter et succesfyldt år er finske HMD Global ved at være klar til at løfte sløret for næste års smartphones, som skal følge op på de mange debutmobiler i år. Blandt andet Nokia 6 får vi at se i en ny 2018-variant, og netop denne mobil er blevet lækket før tid.

Læs også: Nokia 2: begyndermobil med 2 dages driftstid

Det er den kinesiske godkendelsesinstans TENAA, som svarer til det amerikanske FCC, som har taget et nærmere kig på telefonen. Som set så mange andre gange før er der i den forbindelse blevet lækket fire billeder, som viser telefonen forfra, bagfra og fra siderne – billeder som dog blev slettet efter et døgns tid.

Nokia 6 2018
Foto: Tenaa.com.cn

På billederne, som kan ses ovenover, ses en smartphone, som ved første øjekast godt kan ligne den eksisterende Nokia 6. Der er dog foretaget to større designændringer, som formentlig også vil være noget nemmere at spotte, når telefonen lanceres.

Den første nyhed er, at HMD Global har implementeret en større skærm i telefonen – angiveligt på 6″, som efter alt at dømme får det ekstra aflange format på 18:9 – altså dobbelt så høj som bred. På billederne kan det også anes, at der er skåret en del af skærmkanterne, hvilket bidrager til en meget minimalistisk front.

Læs også: Nokia 7 er ude – men kun i Kina

Det er blevet muligt på grund af en anden designændring, som er flytningen af knapperne. Hvor dette års Nokia-mobiler er udstyret med kapacitive hardwareknapper under skærmen, vil næste års Nokia-smartphones komme med softwareknapper som en del af den ekstra store skærm. Det betyder også, at der ikke længere er plads til en fingeraftrykslæser på fronten. Derfor har den fundet plads på bagsiden nedenunder kamerahuset, som ser ud til at have samme, aflange design som i de nuværende Nokia-smartphones.

Selve formfaktoren ser dog ud til at være uændret, hvor der er bløde kanter og hjørner samt integrerede antennelinjer nederst og øverst på bagsiden.

Får måske en større processor-opgradering

Der florerer rygter om, at 2018-udgaven af Nokia 8 bliver udstyret med Qualcomms relativt nye Snapdragon 660-processor, hvilket vil være en fornuftig opgradering fra den nuværende Snapdragon 430 i Nokia 6.

Ydelsesmæssigt præsterer Snapdragon 660 kun et lille stykke under resultaterne fra sidste års topprocessor, Snapdragon 820. I benchmark-appen Antutu får Snapdragon 660-processoren næsten 120.000 point. Til sammenligning scorer Snapdragon 430 i den nuværende Nokia 6 blot 45.000 point. Der kan altså være en ret stor forbedring af ydeevnen på vej.

Processoren bringer også mange andre forbedringer med sig såsom hurtigere opladning, understøttelse af højere LTE-hastigheder og en bedre grafikchip.

Læs også: HMD Global skrotter jackporten i Nokia 9

Andre rygter peger dog på, at den får en Snapdragon 630, hvilket ikke vil være en nær så stor opgradering, da den ‘kun’ scorer omkring 68.000 point i samme benchmark. Ellers peger rygter på, at den nye Nokia 6 vil byde på 4 GB RAM, 32 GB lagerplads.

Hvornår den nye Nokia 6 bliver offentliggjort, er endnu uvist, men den er formentlig lige om hjørnet. Dette års Nokia 6 blev nemlig præsenteret den 7. januar.