Ny smartphone med kæmpebatteri holder strøm i tre måneder

Et nyt kæmpe batteri med indbygget telefon er blevet afsløret ved Mobile World Congress. Med en kapacitet på 28.000 mAh er der strøm nok til tre måneder.

Ny smartphone med kæmpebatteri holder strøm i tre måneder

Normalt skriver vi om telefoner med indbygget batteri, men denne gang forholder det sig stik modsat. Franske Avenir Telecom har netop lanceret en ny gadget, der bedst kan beskrives som et kæmpe batteri med en indbygget telefon. Den noget utraditionelle pakke har fået navnet Hard Case P28K.

Læs også: Apple sætter udvikling af foldbar iPhone på pause

Tre gange så stor som iPhone 15

I mangel på bedre beskrivelse vil vil kalde det, som Avenir Telecom netop har lanceret ved Mobile World Congress i Barcelona, for et batteri med indbygget telefon. Det er nemlig svært at argumentere for, at der blot er tale om endnu en smartphone, når batteriet er på hele 28.000 mAh. Det nye produkt minder mest af alt om et ”se, hvad vi kan”-produkt. Det er nok de færreste, som rent faktisk vil gå ud at købe batteriet.

Batteriet på 28.000 mAh, gør det til en enhed, der er tre gange tykkere og tre gange så tung som en iPhone 15. Helt konkret er batteriet, eller telefonen om man vil, 27,8 millimeter tyk og vejer over et halvt kilo med en kampvægt på hele 570 gram. En iPhone 15 vejer til sammenligning 171 gram, men så må du også nøjes med et batteri på beskedne 3.349 mAh eller under en ottendedel af kapaciteten.

Selv en iPad Pro med 11 tommer skærm vejer ”kun” 466 gram. Der er altså tale om lidt af en kleppert.

Knap så brugbar som telefon

Et kæmpe batteri på 28.000 mAh er også det eneste opsigtsvækkende ved Hard Case P28K.

Når man tager et kig på telefondelen af produktet, er der nemlig ikke meget at komme efter. Du kan for eksempel glemme alt om 5G-forbindelse, og telefonen drives af en MediaTek Helio G99 (MT6789).

Der er dog blevet plads til 8 GB RAM, hvilket er ganske hæderligt for en telefon i denne klasse. Derudover er der tre kameraer at finde på bagsiden, og på fronten af batteriet er der en 6,78 tommer LCD-skærm i Full HD-opløsning.

Telefonen understøtter opladning med 33 watt, så en fuld opladning kan klares på lige under halvanden time. Telefonen har også 256 GB indbygget lagerplads, og så kører den det nyeste Android 14 – heller ikke helt tosset.

Hvis du er ude efter en telefon med god batteritid, er det til gengæld svært at slå det nye batterimonster fra Avenir Telecom.

Tre måneders standbytid

Der loves nemlig en samlet taletid per opladning på 122 timer, eller hvad der svarer til lidt over fem dage. I standbytilstand holder telefonen i 2.252 timer eller næsten 94 dage.

Selvom batteriet holder i over et kvart år i standbytilstand, er der med de fysiske mål og vægt på den samlede pakke tale om et produkt, som er ganske upraktisk. I dag er det OnePlus 12R med batteri på 5.500 mAh, der har det største batteri i en mainstream-mobil.

Hard Case P28K er ikke det eneste spændende produkt, som vi har set på dette års Mobile World Congress. Vi har også set mere til Samsungs kommende Galaxy Ring.

Læs også: Apple lover dobbelt så lang batterilevetid på iPhone 15