OnePlus afslører prisen på OnePlus Nord

OnePlus’ prisvenlige mobil får ifølge producenten et kamerasetup, der er en topmodel værdig, men prisen på telefonen vil være i den lave ende.

OnePlus afslører prisen på OnePlus Nord

I tirsdags løftede OnePlus sløret for navnet på den kommende prisvenlige smartphone fra producenten. Den får navnet OnePlus Nord, og i samme ombæring åbnede OnePlus op for de første forudbestillinger af den endnu ikke lancerede smartphone.

Nu har OnePlus’ medstifter, Carl Pei, meldt flere detaljer ud om Nord over for mediet Techradar.

Om baggrunden for at lancere denne prisvenlige smartphone fortæller Pei, at OnePlus i nogen tid har gået med overvejelser om at lancere en billigere telefon. Men den kinesiske producent følte ikke, at den rette teknologi var tilgængelig til at lave en mellemklassemobil, der levede op til mantraet ”Never Settle”. Men det mener OnePlus nu.

Så hvilken telefon kan du forvente fra OnePlus? Carl Pei sætter ord på konceptet bag telefonen:

“En godt kamera, en virkelig hurtig, jævn og flydende oplevelse og en enhed lavet af en, man har tillid til kan lave en god telefon. Det er hele konceptet bag det første produkt, OnePlus Nord.”

En af årsagerne til, at OnePlus Nord bliver en realitet nu, er formentlig, at Qualcomm i december introducerede den nye processer Snapdragon 765G med 5G. Pei bekræfter, at telefonen bliver udstyret med denne processor. Hvad angår ydeevne og features, placerer processoren sig mellem de bedste serie 8-processorer og de billigere mellemklasseprocessorer i 6-serien.

Læs også: OnePlus introducerer serien Nord: Premium-smartphones til lave priser

OnePlus 8
To af kamerasensorerne fra OnePlus 8 vil angiveligt også være at finde i den kommende OnePlus Nord.

Får et kamerasetup ligesom topmodellerne

Fotografering er, ifølge Pei, den måske mest anvendte feature i smartphones, og derfor prioriterer OnePlus også et godt kamera i OnePlus Nord højt. Faktisk så højt, at den vil få et kamera ligesom de langt dyrere topmodeller.

”Med OnePlus Nord introducerer vi et kamera på niveau med topmodeller i mellemklassen, hvilket jeg tror forbrugere bliver rigtigt begejstrede for,” siger Carl Pei.

OnePlus ved dog endnu ikke, hvilken kamerahardware telefonen kommer til at gøre brug af. Der har dog længe floreret rygter om, at telefonen får tre sensorer:

  • 64 megapixel med en blænde på f/2.0
  • 16 megapixel med en blænde på f/2.2 (116˚ ultravidvinkel)
  • 2 megapixel med en blænde på f/2.4, (makro)

Den primære sensor på 48 megapixel er en anden en den, der sidder i OnePlus 8, mens sensoren på 16 megapixel og sensoren på 2 megapixel er identisk med dem i OnePlus 8. Det tegner altså med andre ord umiddelbart meget godt.

Læs også: OnePlus-telefoner er de mest anbefalede i Danmark

Ifølge Twitter-tipsteren OnLeaks kommer OnePlus Nord til at se sådan ud.

OnePlus bekræfter pris: Nord vil koste 500 euro

I første afsnit af en dokumentar, som omhandler udviklingen af OnePlus Nord, oplyser OnePlus, at telefonen vil koste under 500 dollars. I interviewet med Techradar afslører Carl Pei nu, at OnePlus Nord vil koste 500 euro i Europa – direkte omsat til 3.725 kroner. I forhold til de europæiske priser plejer de danske priser på OnePlus-telefoner at være en lille smule højere, så en pris omkring de 3.800-3.900 er nok ikke helt usandsynligt.

Dermed bliver OnePlus Nord væsentligt billigere end det nuværende flagskib OnePlus 8, som koster cirka 5.300 kroner. Det bliver dog interessant at se, hvor meget telefon man får for pengene med OnePlus Nord i forhold til det tidligere flagskib OnePlus 7T, som nu er faldet til en pris på cirka 3.850 kroner.

OnePlus Nord har dog den klare fordel, at den er fremtidssikret med understøttelse af 5G takket være den nye processor fra Qualcomm.

Læs også: OnePlus gør klar til at lancere billigere telefon-serie

Samme kvalitet som OnePlus’ topmodeller

Designet er også en vigtig del af OnePlus Nord ifølge Carl Pei. Designmæssigt vil OnePlus Nord nemlig leve op til samme høje krav som OnePlus’ flagskibe, fortæller han.

“Vi havde lyst til at introducere en smartphone i mellemklassen, der virkelig lever op til OnePlus’ kvalitet. Alle test foregår efter samme standard som flagskibene, så når folk køber et OnePlus-produkt i et mere rimeligt prisleje, kan de forvente den samme grundige kvalitetskontrol, som alle vores flagskibe gennemgår,” siger Carl Pei.

Med prisen og nogle af specifikationerne offentliggjort er det store spørgsmål så, hvornår OnePlus Nord bliver præsenteret. Et muligt bud er tirsdag den 21. juli, da OnePlus udgiver andet afsnit af deres dokumentar tirsdag den 7. juli, og fjerde og sidste afsnit må derfor ventes at blive udgivet tirsdag den 21. juli. OnsPlus åbnede også op for de første forudbestillinger i går, onsdag klokken 10, og ifølge OnePlus’ hjemmeside vil det også være muligt at forudbestille telefonen igen onsdag den 15. juli og onsdag den 22. juli.

Det er altså nærliggende at tænke, at telefonen bliver præsenteret i samme anledning, som sidste afsnit af dokumentaren kommer, men det er naturligvis blot spekulationer.

Læs også: Find de bedste priser på OnePlus-telefoner