OnePlus i tæt samarbejde med Qualcomm om ray tracing-teknologi

Med ray tracing-teknologi i Snapdragon 8 Gen 2 kan mobilspil blive endnu bedre i fremtiden og OnePlus har en fordel over konkurrenterne.

OnePlus i tæt samarbejde med Qualcomm om ray tracing-teknologi

Snapdragon 8 Gen 2 er netop blevet præsenteret af Qualcomm med en masse spændende nyheder inden for AI og kamera. Også gaming får et løft med understøttelse af ray tracing-teknologi.

Ray tracing er en teknologi, der giver en endnu bedre spiloplevelse med forbedring af grafikken i mobilspil og som gør det lettere for udviklere at genskabe skygger, refleksioner og realistiske lyseffekter.

Teknologien vil blive benyttet til udviklingen af AAA-spil til mobile platforme og åbner altså op for, at mobilspil bliver endnu federe i fremtiden. Ray tracing-teknologi til mobile platforme forbedrer dog ikke kun grafikken i spil, men åbner også op for nye muligheder for lyd, autonom kørsel og indhold inden for virtual reality.

ray tracing

Se også: De bedste telefoner til gaming

Samarbejde med Qualcomm giver OnePlus en fordel

Mobilproducenten OnePlus har været med inde over implementeringen af ray tracing i Snapdragon 8 Gen 2 sammen med søsterselskabet OPPO. OnePlus har arbejdet tæt sammen med OPPO’s ingeniørteam i udviklingen af teknologien, der primært bruges til at simulere refleksions- og brydningseffekter for at gengive lys- og skyggeeffekter.

Snapdragon 8 Gen 2 kan benyttes af alle de tech-producenter, som arbejder sammen med Qualcomm. Den PhysRay-motor, der driver ray tracing på Snapdragon 8 Gen 2, er blevet udviklet i samarbejde med OPPO og Qualcomm, mens OnePlus har assisteret med værdifuld insight og viden fra gaming-verdenen.

Det betyder, at både OnePlus og OPPO allerede fra start har afgørende indblik i teknikken i den nye processor med mere effektiv implementering, hvilket kan give dem en fordel over de øvrige mobilproducenter.

Kinder Liu, COO og leder af R&D hos OnePlus uddyber: ”Med dette samarbejde kan vi imødekomme vores brugeres behov og ønsker, og introduktionen af ray tracing-teknologien til mobile enheder understøtter vores løfte om at give mobilspillere en enestående spiloplevelse”.

OnePlus vil fremover arbejde sammen med forskellige partnere i udviklingen af ray tracing-teknologien samt andre teknologier, der kan give mobil-gamere en endnu bedre spiloplevelse.

Vil være førende på gaming

OnePlus har tidligere vist, at de ønsker at være førende inden for mobiltelefoner til gaming. I 2020 blev OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, takket være et samarbejde med Epic Games, nogle af de første telefoner på markedet, der kunne køre Fortnite med 90 FPS.

I 2022 lancerede OnePlus Hyperboost-motoren, der integrerer fire vigtige teknologier: General Performance Adapter (GPA), Frame Stabilizer, GPU Load Control (GLC) og LsTouch, der tilsammen giver en hurtig og jævn spiloplevelse med kort responstid og stabile spilrammer.

Se også: Bedste bredbånd til gaming

OnePlus 11 kan blive først med ray tracing og Snapdragon 8 Gen 2

Næste telefon fra selskabet forventes at blive OnePlus 11 og den regner vi naturligvis med kan vise nogle af de nye spændende gaming-muligheder med ray tracing frem.

Rygter siger, at den kan blive lanceret allerede i år til det kinesiske marked, men vi forventer en dansk lancering til marts.