Problemer med at få softwaren klar kan forsinke iPhone 8

Den næste iPhone 8 kan enten blive forsinket eller mangle flere softwarefunktioner ved salgsstarten, da Apple fortsat mangler at få dele af softwaren klar.

Problemer med at få softwaren klar kan forsinke iPhone 8

Der er cirka to måneder til at Apple løfter sløret for den kommende iPhone, hvis navn endnu er usikkert. Den går både under navnet iPhone 8, iPhone X og iPhone Pro, men førstnævnte vurderes som det mest sandsynlige.

Apple har dog væsentligt større bekymringer for tiden end navnet på den kommende iPhone, som bliver udstyret med en 5,8” stor OLED-skærm fra Samsung. Den californiske it-gigant har nemlig indledt en regulær slutspurt for at få færdigudviklet softwaren til når telefonen – efter planen – ryger ud i butikkerne en gang i september måned.

Læs også: Designer viser, hvordan iPhone 8 kan komme til at se ud

Det amerikanske forretningsmagasin Fast Company har været i tale med en kilde, der har kendskab til Apple. Over for mediet beskriver kilden, at der er ”en fornemmelse af panik i luften” hos Apples ingeniører og designere, og at juni måned har været højspændt.

Apple døjer nemlig med flere softwareproblemer. Det kan få store konsekvenser for lanceringen af iPhone 8, som ventes at blive suppleret af en iPhone 7s og 7s Plus til at markere 10 års iPhone-jubilæum. Enten kan produktionen og lanceringen blive forsinket, eller også kan Apple blive nødt til at sende iPhone 8 ud i butikkerne inden alle softwarefunktioner er udviklet færdig.

Softwaren til trådløs opladning er ikke klar

Den første funktion, som er i fare for ikke at blive færdig i tide, er trådløs opladning. Det kunne umiddelbart lyde som et hardwareproblem, men Apple har ingen problemer med at implementere komponenterne til trådløs opladning via Qi-standarden, som Broadcom står bag.

Læs også: iPhone 8 kommer måske uden fingeraftrykslæser

Det er derimod softwaren til at muliggøre trådløs opladning, der giver problemer. Det er dog ikke nærmere beskrevet, hvad der mangler at blive arbejdet på. I hvert fald beskriver kilden, at det kan ende med, at iPhone 8 i starten ikke har mulighed for at blive ladet op trådløst.

Dermed vil det være samme fremgangsmåde som med iPhone 7 Plus, hvor dualkameraet muliggjorde en dybdeeffekt i billederne. Softwaren var dog ikke klar, og funktionen blev derfor først aktiveret ved en senere softwareopdatering.

Softwaren til 3D-frontkameraet er ikke pålidelig nok

Det er dog ikke det eneste problem, som Apple døjer med i softwaren. Også den avancerede 3D-scanner, som Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo tidligere beskrev som værende ’revolutionerende’, er i fare for ikke at blive klar. Kilden beskriver, at Apple har problemer med 3D-sensorens pålidelighed uden at nævne, hvad Apple helt eksakt forsøger at opnå med sensoren.

Der har i de foregående uger og endda måneder været spekulationer om, at Apple vil satse netop på avanceret 3D-ansigtsgenkendelse, som skulle være bedre end hvad der tidligere er set. Kombineret med rygterne om, at det endnu er uvist, hvor Apple placerer Touch ID-fingeraftrykslæseren – og om der overhovedet kommer sådan en – gør det endnu vigtigere for Apple at få 3D-sensoren til at virke optimalt. Det forlyder i hvert fald, at Apple forsøger at erstatte fingeraftrykslæsning med ansigtsgenkendelse, hvilket kan betyde et farvel til fingeraftrykslæseren, hvis Apple får softwaren til at spille.

Disse oplysninger kunne altså tyde på, at Apple endnu ikke har fået teknologien til at virke ordentligt, men kilden er dog af den overbevisning, at Apple når at få ansigtsgenkendelse klar til tiden.

Læs også: Apple-analytiker: Produktionen af iPhone 8 med OLED-skærm forsinket

Apple har ud over softwaren også kæmpet med at få Touch ID-sensoren til at virke ordentligt. Målet skulle efter sigende være at få den placeret under skærmpanelet, men det skulle ganske enkelt ikke have virket tilfredsstillende. Netop dette kan være årsagen til, at Apple i stedet satser på ansigtsgenkendelse, men hvis heller ikke dette bliver klar, kan Apple muligvis tage en hurtig beslutning i sidste øjeblik og eventuelt implementere en fingeraftrykslæser på bagsiden. Apple skulle nemlig fortsat være i færd med at beslutte sig på dette område. Kilden mener dog at vide, at der stadig er en god chance for, at iPhone 8 får fingeraftrykslæser under skærmen.

Også skærmen har givet Apple problemer. iPhone 8 bliver den første iPhone, som får en OLED-skærm. Til dette har Apple valgt Samsung Display som leverandør, men sydkoreanerne skulle have haft problemer med at levere nok skærmpaneler til tiden, hvilket vil begrænse salget af iPhone 8, lyder det ensstemmigt fra analytikere.