Disse nyheder kan vi forvente fra Apple i 2024

Igennem insiderviden fra Apple-eksperten Mark Gurman kommer vi her med tre bud på produkter, som vi kan forvente fra Apple næste år.

Disse nyheder kan vi forvente fra Apple i 2024

Hvert år byder, traditionen tro, på en række nye produkter fra Apple. I år har vi blandt andet set nye iPhones, Macs og en ny generation af Apple Watch.

Apple røber naturligvis ikke selv, hvad vi har i vente næste år, men nu kommer den altid velinformerede Apple-ekspert Mark Gurman fra Bloomberg med et bud på, hvilke tre produkter vi kan forvente fra Apple næste år.

Læs også: Apple sælger nu AirPods Pro-etui med USB-C separat

Disse tre Apple-produkter kan vi se i 2024

Det er helt konkret tre forskellige produkter fra Apple, som Mark Gurman forudser, at vi får at se fra Apple næste år ud over det mest åbenlyse, som er en ny portefølje af iPhone 16-smartphones.

To af de nye produkter eksisterer i forvejen, mens det tredje produkt er et, som vi hidtil ikke har set, og som vi derfor ser frem til med spænding.

Apple Vision Pro

Lad os starte med det helt nye produkt: Apple Vision Pro. Her er der tale om et mixed reality-headset. Det er altså ikke ‘kun’ et klassisk virtual reality-headset (VR) såsom Metas Quest 3, men muliggør også augmented reality (AR) og en blanding af begge teknologier – altså mixed reality (MR).

Apple Vision Pro forventes lanceret enten i januar eller februar måned 2024. Dette er tidligere end forventet, da rygterne tidligere har gået på marts som potentiel lanceringsmåned.

Det er uklart, hvordan Apple vil markedsføre Vision Pro-headsettet, men Mark Gurman forventer, at det hurtigt vil blive en vigtig brik i det økonomiske spil for Apple.

Kilder tæt på Apple oplyser, at Apple ser Vision Pro som et Apple Watch-lignende produkt, hvor de første generationer ikke ramte plet, men med fjerde generation af Apple-uret var produktet, som ’Apple ønskede, at det skulle være”.

Nyt Apple Watch

Lidt mere forudsigeligt er det, at der næste år kommer et nyt Apple Watch, som bliver 10. generation af uret. Det får derfor sandsynligvis navnet Apple Watch X. Det vil i hvert fald passe med Apples navngivning af 10. generations iPhone, som fik navnet iPhone X.

Mens dette års 9. generation Apple Watch ikke bragte de store nyheder med sig, ser det anderledes ud med den kommende 10. generation.

Det forventes, at den kommende generation af Apple Watch får blodtryksmåling. Det vil også være i stand til at registrere søvnapnø.

Det forventes også, at mindst et af de nye Apple-smarture vil få et nyt design. Det nye Apple Watch forventes lanceret i efteråret 2024.

Airpods 4

Et andet nyt produkt, som vi forventer fra Apple, er 4. generations AirPods.

AirPods 4 vil være en relativt lille opgradering i til de nuværende AirPods 3. Mark Gurman forventer at AirPods 4 vil komme i to forskellige udgaver, som vil indeholde små opdateringer, der primært skal gøre det lettere for kunderne at skelne mellem de forskellige AirPods-modeller.

Dette skal ske ved at implementere funktioner som aktiv støjreducering og Find My-funktion. Sidstnævnte betyder, at ladeetuiet opdateres med en lille højtaler til at udsende en alarm, hvis etuiet forsvinder.

Som det er i dag, er forskellen på de forskellige AirPods svære at gennemskue for kunderne. Derfor ender de typisk med at købe de billigste, hvilket koster på bundlinjen for Apple, lyder det fra Mark Gurman.

Disse produkter får vi måske at se

Ifølge Mark Gurman kan vi i 2024 muligvis også se frem til en ny høreapparatsfunktion i AirPods. Dette kan potentielt åbne for et helt nyt marked, der er flere milliarder kroner værd for Apple.

Derudover får Apple AirPods Max en mindre opgradering, da den gamle Lightning-port bliver skiftet ud med USB-C, som Apple også har gjort på sine øvrige produkter.

Til gengæld skal vi vente til 2025 med at se et par nye AirPods Pro.

Læs også: EU tvinger Apple til at åbne op for NFC-mobilbetaling på iPhone