Samsung bringer den flade skærm tilbage i Galaxy S10

Samsung, der længe har satset på den buede skærm i flagskibene, bringer den flade skærm tilbage i Galaxy S10.

Samsung bringer den flade skærm tilbage i Galaxy S10

Samsung Galaxy S6 Edge var den første mobil i Danmark med en buet skærm, hvilket var spændende og til tider en udfordring. Dengang var implementeringen ikke optimal og man endte ofte med at få trykket på skærmen, når man ikke skulle. Derudover så havde telefonen nogle ubehageligt skarpe kanter og skærmen var sårbar for slag. 

Der er sket meget siden da: I Galaxy S7, S8 og S9 så vi gradvist skærmen og rammen samles i en mere behagelig og ergonomisk form. Derudover har man også set flere andre producenter tage teknologien til sig, bl.a. Huawei med deres seneste Mate 20 Pro og Sony med deres Xperia XZ3.


Læs også: Samsung lancerer chipsættet til Galaxy S10

Men nu ser det ud til at Samsung igen vil give forbrugerne en mulighed for at vælge, ligesom de gjorde med Samsung Galaxy S7. Her kunne man købe en Galaxy S7 med en normal flad skærm eller Galaxy S7 Edge med en buet skærm.

Samsung Galaxy S10
Galaxy S9, Galaxy S10 rendering og iPhone XS Max.

Tre modeller af Samsung Galaxy S10

M9 skærmen til Galaxy S10 vil blive lavet i tre udgaver: en flad, en buet og en større udgave, også med buede kanter. Den billigste udgave, med 5,8 tommer skærm, bliver udgaven med normal flad skærm, hvorefter der kommer en udgave med buet og til sidst den store Plus model med en skærm på 6,2 tommer.

Den billigste udgave får angiveligt heller ikke fingeraftrykslæser i skærmen, men vil i stedet blive placeret i siden på telefonen, ligesom Galaxy A7.

De to dyre Galaxy S10 får fingeraftrykslæser i skærmen, tredobbeltkamera med ultra vidvinkel og frontkamera indbygget i skærmen. Dvs. der skulle ikke komme en notch, men i stedet en lille cirkel, hvor kameraet er placeret.

Læs også: Billede af Samsung Galaxy S10 er dukket op på internettet