Sharp Corner R: Ny, vild smartphone med kurvede hjørner

Den japanske producent, Sharp, løfter sløret for en ny smartphone med en noget spektakulær skærm. Ikke kun kanterne er kurvede - det er hjørnerne også.

Sharp Corner R: Ny, vild smartphone med kurvede hjørner

Teknologiproducenten Sharp, der står bag bl.a. skærmpaneler, fladskærme, smartphones og projektorer har før bevist, at en smartphone ikke behøver at se ud, som de typisk gør i dag. Med sine to AQUOS Crystal-smartphones er skærmkanterne allerede så godt som eliminerede, men nu overgår Sharp sig selv.

Ved CEATECH 2016-teknologiudstillingen i Japan har Sharp fremvist sin nye smartphone, der går under navnet ’Corner R’.

På mange måder gør Sharp brug af samme imponerende skærmteknologi som tidligere, men denne gang er tre af de fire kanter rundt om skærmpanelet kurvede. Det i sig selv er ganske imponerende, da skærmpaneler i smartphones hidtil ’kun’ har været kurvet i de to sider.

Læs også: Sharp lancerer kantløs Aquos Crystal 2

Det er dog særligt en anden detalje, der medvirker til et markant anderledes design. Med skærmteknologien kaldet ’IGZO’ har Sharp formået at få de to øverste hjørner kurvede – noget der står i stærk kontrast til den forrige smartphone, AQUOS Crystal 2, der har så skarpe hjørner, som en smartphone nærmest kan have.

Sharp Corner R
Foto: Gizmochina.com

Den kurvede skærm med de sædvanligvis næsten ikkeeksisterende kanter måler 5,2” og har en opløsning på 1.080 x 1.920 pixels – altså Full HD. Det giver en pixeltæthed på 425 pixels per tomme, men faktisk er Sharp i stand til at levere skærmpaneler med en pixeltæthed på intet mindre end 1000 pixels per tomme med ’IGZO’-teknologien.

Læs også: Sharp bryder skarphedsmuren med nyt mobil-display

På nuværende tidspunkt er der blot tale om en prototype, men den nye teknologi kan give et fingerpeg om, hvilken retning designet af skærme i smartphones kan tage i fremtiden.

Særligt i forhold til næste års iPhone kan Sharps nyskabelser være interessante. Der er nemlig forlydender om, at netop Sharp skal levere OLED-skærmpaneler til Apple næste år – endda de kurvede af slagsen, og det er tydeligvis noget, producenten allerede mestrer.