Xiaomi viser det næste flagskib, Xiaomi Mi 10, frem før tid

Xiaomi markerer 10-års jubilæum med flagskibsmobilen Mi 10, som bliver præsenteret 13. februar. Allerede nu har producenten afsløret designet på telefonen med et kamera på hele 108 megapixel.

Xiaomi viser det næste flagskib, Xiaomi Mi 10, frem før tid

Xiaomi er lige på trapperne med et nyt flagskib, der skal tage konkurrencen op med blandt andet iPhone 11 og Samsung Galaxy S20-serien. Der er tale om modellen Mi 10.

Som navnet antyder, er det 10. generation i Mi-serien, og derfor finder Xiaomi det bedste frem fra hylderne for at markere flagskibsseriens jubilæum.

Xiaomi deler billede af Mi 10

Xiaomi har netop delt et knivskarpt billede af designet på det kinesiske sociale medie Weibo.

Billedet viser tre varianter af Mi 10 i henholdsvis rosaguld, turkis og blå i et design, der umiddelbart ligner forgængeren Mi 9. Der er dog visse mindre forskelle. Mi 10 har fået et hul i skærmen til frontkameraet i stil med Samsung Galaxy S10 – bare i venstre side – i stedet for den såkaldte “teardrop”-notch, der var i forgængeren Mi 9.

Designmæssigt ser kamerahuset ud til at være udført i samme stil som i forgængeren, men i forhold til antallet af kameraer sker der ting og sager i jubilæumsmobilen Mi 10.

Læs også: Xiaomi fremviser lynhurtig 100W-opladning

Monsterkamera på 108 megapixel

Xiaomi går radikalt anderledes til værks end sidste år, når det kommer til kameraopsætningen. Som billedet fra Xiaomi afslører, sidder der nemlig en primær kamerasensor, der tager billeder i en opløsning på intet mindre end 108 megapixel ligesom Xiaomi Mi Note 10. Rygter peger på, at de øvrige sensorer er på 48, 12 og 8 megapixel i Mi 10 Pro-modellen, mens den almindelige Mi 10 må ‘nøjes’ med 20, 12 og 5 megapixel.

Derudover ventes Mi 10 at blive udstyret med en 6,5″ OLED-skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz, det seneste Snapdragon 865-chipset og med helt op til 16 GB LP-DDR5 RAM. Batteriet skulle desuden få en kapacitet på hele 5.250 mAh, så der er strøm til hele dagen. Og hvis batteriet ikke rækker til to dage, ventes der også at følge en 66 watt oplader med i æsken til Mi 11 Pro-varianten, som sørger for lynhurtig opladning. Mi 11 Pro vil også understøtte 5G, så du er sikret lynhurtigt internet i fremtiden.

Xiaomi har i forbindelse med delingen af billedet også løftet sløret for, at telefonen bliver præsenteret torsdag den 13. februar. Xiaomi Mi 10-serien bliver højst sandsynligt lanceret i Danmark og solgt som minimum via Xiaomis officielle danske webshop, som blev lanceret kort før jul. Den nuværende topmodel, Mi Note 10, er i hvert fald til salg i Danmark, så mon ikke vi også får Mi 10 at se?

Læs også: Xiaomi åbner dansk webshop