iOS 17 giver Apple Music nye smarte Spotify-funktioner

Nogle af Spotifys bedste og mest eftertragtede funktioner er endelig kommet til Apple Music med iOS 17.

iOS 17 giver Apple Music nye smarte Spotify-funktioner

Apple Music og Spotify er de to store rivaler inden for musikstreaming, selvom Spotify stadig har flere brugere – den svenske tjeneste har så også været på markedet syv år længere.

Men i hvert fald: Apple Music er en glimrende musiktjeneste og med iOS 17 får den nogen af de funktioner, som vi også kender fra Spotify.

Apple har ikke holdt sig tilbage fra at tage Spotifys mest populære funktioner, såsom Spotify Wrapped, og rebrande dem på sin egen platform.

Se også: Mobilabonnement med Apple Music

Crossfade

Lydpausen mellem en sang, der slutter, og den næste, der starter, ser nogen som en stemningsdræber, det kan den også være særligt til fester.

Med iOS 17 får brugerne mulighed for at vælge en crossfade-indstilling, der giver en jævn overgang mellem de sange, der afspilles.

Brugere af Apple Music-appen på Android har haft crossfade-funktionen siden 2020, så iOS-integrationen af funktionen har været længe ventet.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Collaborative Playlists

Uanset om det er til koncerter, fester, restauranter eller andet, er musik sjovere, når det er en fælles oplevelse. Med iOS 17 kan man nu dele ens yndlingsmusik med andre via Collaborative Playlists.

Denne funktion har eksisteret på Spotify siden 2020 og er især nyttigt, når du vælger musik til en bestemt stemning eller begivenhed, f.eks. en fest eller en workout-playliste.

Se også: Får min iPhone iOS 17?

Andre nye funktioner

Apple afslørede også nogle andre nye funktioner til Apple Music. Blandt andet ved at udvider de delte musikoplevelse gennem SharePlay, så alle brugere i en bil kan deltage i en lyttesession og vælge de sange, der skal afspilles som de næste.

Song Credits i Apple Music giver fans mulighed for at se en omfattende liste over alle dem, der har bidraget til deres yndlingssange. For eksempel vil lytterne kunne se, hvem der spiller hvert instrument. Det kan praktisk info, når man sidder og diskuterer musik med vennerne.

Endelig vil brugerne kunne streame hele kataloget af Apple Music-radioprogrammer på Apple Podcasts.