Netflix leger med ilden: Sætter prisen op igen

Netflix sætter abonnementsprisen op i nogle lande lige nu - dårlig timing under global lockdown samtidig med, at Disney+ er i offensiven.

Netflix leger med ilden: Sætter prisen op igen

Netflix har igen planer om at sætte prisen på deres abonnementer betydeligt i vejret. Dog er det kun priserne i England, der lige nu skrives om på nettet, men som regel betyder prisstigninger i udlandet også prisstigninger i Danmark.

Netflix kan blive markant dyrere

Priserne skal stige med op til 24 pund eller 200 kroner om året, lyder det fra blandt andet engelske medier. Skal vi lave en realistisk omregning til danske kroner, så vil det formentlig nærmere være 20 kroner ekstra om måneden eller 240 kroner om året.

Engelske kunder har i hvert fald fået besked om, at prisstigningen er lige rundt om hjørnet. Hvornår man første gang bliver afkrævet det nye beløb, afhænger af hvornår på måneden, man betaler sit abonnement, men informationen er allerede sendt ud.

Prisen for premiumabonnement, der giver mulighed for at se indhold i 4K eller ultra-høj opløsning, går fra 11,99 til 13,99 pund per måned. Det er en stigning på 17 procent. I Danmark koster premium-abonnementet i dag 129 kroner, mens de andre to abonnementer koster 99 og 79 kroner. Kommer der en prisstigning på 20 kroner i Danmark, kan altså komme til at skulle betale 149 kroner om måneden.

De priser har været gældende siden 2018 i Danmark. I England stiger prisen dog ikke på de billigste abonnement med kun en bruger og en aktiv skærm af gangen som begrænsning.

Se også: De bedste telefoner til streaming af video

Speciel timing med prisstigning under lock down i mange lande

Uswitch, der er et engelsk prissammenligningssite bemærker, at Netflix ændrer priserne på et tidspunkt, hvor stadig flere bliver mere afhængige af streamingtjenester: ”Netflix har været en livline for mange under lockdowns, så at prisen stiger er en uønsket ekstra omkostning for husstande, der er økonomisk pressede.”

Videre pointerer de, at det er uheldig timing, at prisstigningen kommer samtidig med, at mange lande står midt i endnu en lockdown, hvor mange vil streame flere film og serier end ellers.

Se også: Er Disney+ bedre end Netflix?

Leger de med ilden?

Der er dog stadig muligt at vælge det billigste abonnement til normalpris og altså noget lavere pris. Det er da træls med en prisstigning på det dyreste abonnement, men har man det i forvejen, kan mange nok godt leve med det trods alt.

Dog er det samtidig lidt at lege med ilden, nu da Disney+ er kommet på banen med en masse unikt indhold til 59 kroner og med samme funktioner og muligheder som Netflix’ dyreste premiumabonnement.

Ind til videre er der dog ingen varsling om prisstigninger i Danmark – men det holder vi naturligvis et vågent øje på. Synes du, Netflix er blevet for dyrt, så kan du tjekke Disney+ ud her.

Se også: Nyheder om streamingtjenester