Spotify introducerer videopodcasts

Streamingtjenesten giver nu både gratis- og premium-abonnenter mulighed for at lytte til og se podcasts. Med de mange satsninger på podcast-formatet virker de nu klar til at tage kampen op med YouTube.

Spotify introducerer videopodcasts

Podcasts har traditionelt ”blot” været en lydoplevelse, men ikke længere – i dag er der flere og flere, der udgiver videoversioner af deres podcasts sammen med lydudgivelserne.

Og nu understøtter Spotify så også videopodcasts på både desktop og mobil. For nuværende tidspunkt er det imidlertid kun visse podcasts, der er i stand til at sende video til Spotify – de fleste podcastere vil endnu ikke være i stand til at uploade deres egne videooptagelser.

Følgende podcasts understøtter video indtil videre: Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 PodcastThe Morning ToastHigher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay og The Rooster Teeth Podcast.

Videoerne på Spotify starter automatisk og bør synkroniseres med lydsporet, så abonnenterne nemt kan skifte mellem lyd og video.

Se et eksempel på en videopodcast i Spotify nedenfor. Bemærk: Skal åbnes i Spotify-programmet eller -appen, før videoen starter.

Konkurrerer med YouTube om videopodcasts

Den nye videofunktion gør Spotify klar til at konkurrere med YouTube om podcast-formatet. De har allerede fået platformens mest populære show – Joe Rogan Experience – og mens de fleste podcastere sandsynligvis ikke vil være eksklusive for Spotify, betyder videopodcasts på platformen, at skaberne får mere fleksibilitet med distributionen.

Podcasters vil sandsynligvis fortsætte med at uploade deres shows til YouTube, så de kan drage fordel af Google-indsatte annoncer og søgetrafik. Men med Spotify kan de nå endnu flere lyttere et sted, hvor de sandsynligvis allerede lytter til podcasts.

Læs også: Spotify lancerer interaktiv playliste til træning