Nye BMW-biler kan komme uden Android Auto og Apple CarPlay

Nye biler fra BMW, der egentlig burde have både Android Auto og Apple CarPlay kan ende med at komme uden denne populære funktionalitet.

Nye BMW-biler kan komme uden Android Auto og Apple CarPlay

BMW leverer midlertidigt visse biler uden understøttelse af Android Auto og Apple CarPlay. Det kommer efter et leverandørskift for bilgiganten, skriver Automotive News Europe. Chips fra den nye leverandør er efter sigende endnu ikke kompatible med Android Auto og CarPlay og skal have en opdatering af softwaren, inden de fungerer.

“De chips, der blev indbygget i disse biler i de første fire måneder af i år, skal have opdateret software for at være fuldt funktionelle og tilbyde Apple CarPlay/Android Auto og Wi-Fi-funktioner,” skriver BMW i en e-mail til Automotive News Europe.

Læs også: Elbil fra BMW overrasker i rækkevidde-test

En OTA-opdatering tilføjer manglerne

Man behøver dog formentlig ikke vente længe på understøttelsen af Android Auto og Apple CarPlay. BMW regner med at kunne rulle en over-the-air-opdatering ud senest i slutningen af juni, og derefter skal det hele fungere. Bilproducenten har ikke nævnt hvilke modeller, det specifikt gælder, eller hvor mange køretøjer, der er ramt, men fortæller, at biler med ”6P1” i produktionskoden ikke har de to systemer med. Det er også uvist, om det gælder visse regioner, eller om problemet er globalt. Ifølge Automotive News Europe har bilister fra USA,

Storbritannien, Italien, Spanien og Frankrig meldt om at have modtaget biler uden fungerende systemer.

Det er ikke første gang, BMW må gå på kompromis på grund af mangel på chips. I november bekræftede producenten, at de ikke længere kunne levere visse af sine nye biler med touchskærm og en backup assistant-funktion. Dengang fik de ramte kunder 500 dollars som plaster på såret.

Alle bilproducenter ramt af udfordringer

Andre bilproducenter som General Motors er også hårdt ramt af manglen. GM har droppet trådløs opladning i en række forskellige køretøjer, skippede et modul til brændstofhåndtering i visse trucks og har fjernet den førerløse Super Cruise-funktion i Cadillac Escalade fra 2022. Ford har leverer også midlertidigt Explorer SUV-biler uden visse varmefunktioner og kontroller af aircondition.

Intels CEO Pat Gelsinger tror at manglen på chips, der påvirker mange industrier på forskellige måder, kan vare helt ind i 2024.

Se også: Nyheder om elbiler