Apples elbil ramt af endnu en nedtur

Apples rygtede elbil er angiveligt ramt af endnu et tilbagefald. Udviklingen er endnu en gang gået i stå og holdet bag mistet kursen for projektet.

Apples elbil ramt af endnu en nedtur

Vi har hørt om Apples elbil siden 2015, hvor informationer om “Project Titan”, som projektet skulle hedde internt, først dukkede op. Nu er der igen nyt om den kommende elbil, der egentlig skulle vejklar i 2026. Skal man tro rygter, ser det ikke så godt ud.

Se også: Alle kommende elbiler

Udviklingen af Apple-elbilen har mistet retning

Der har været utallige rygter om Apples elbilprojekt. Angiveligt skulle Apple tidligere have faret vild i Project Titan, men fik efter en nulstilling af projektet det på ret kurs igen. Apple skulle også have spurgt flere bilproducenter om hjælpt til produktion, blandt andet Nissan, men Apple kom tomhændet hjem.

Apple hyrede et nyt team til Project Titan, og der blev hyret bileksperter, der blev headhuntet direkte fra flere store bilproducenter. Heriblandt Luigi Taraborelli, der kommer fra Lamborghini.

Det lød til, at der igen kom godt gang i udviklingen af Apple Car, som den forventes at blive døbt. Men nu er der igen nye rygter.

Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, der ofte ser ud til at have ret i hans forudsigelser, mener, at der er problemer med Project Titan.

Se også: Test af elbiler

Kan blive forsinket endnu en gang

Han påstår, at udviklingen af Apple-elbilen har mistet retningen, og at en større omorganisering kan være nødvendig for at få den tilbage på sporet.

Passer hans forudsigelser, skal vi altså ikke forvente en elbil fra Apple i de kommende år, siger analytikeren. Kuo mener, at selveste Tim Cook skal på banen med en række opkøb, der kan få Project Titan tilbage på sporet.

Har skovlet patenter og eksperter til sig

Apple har angiveligt hamstret patenter på bilteknologi til sig, og skulle have mere end 150 patenter, der omhandler alt fra softwarefunktioner til hardware og komponenter på biler.

Samtidig har Apple hentet bileksperter fra hele verden, til at hjælpe med udviklingen i projektet.

Bliver Apple Car nogensinde til noget eller dropper Apple det og satser på software til biler? Det må tiden vise.

Se også: Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if