Lanceringstidspunkt for Apples elbil lækket

Apples elbil, også kendt som Project Titan, vil blive lanceret i 2028, afslører en ny rapport. Men den bliver ikke som Apple forventede.

Lanceringstidspunkt for Apples elbil lækket

Det er efter sigende 10 år siden, at Apple startede på Project Titan, der menes at være Apples første elbil. Efter flere forsinkelser er der nu kommet et nyt lanceringsår.

Se også: Priser og leasingtilbud på elektriske sedaner

Elbilen bliver ikke som Apple havde tænkt

Det var tilbage i 2014, at nyheden om en elbil fra Apple først slap ud. Siden da har projektet skiftet retning flere gange og der er skiftet meget ud i mandskabet ud på holdet.

Tidligere sagde rygterne, at Apples elbil ville komme allerede i 2025, men det kommer altså ikke til at ske – langt fra. Det slår en ny rapport fra Bloomberg fast.

Angiveligt skulle Apple først være klar med en elbil, når vi lander i 2028.

Det var fra starten Apples plan at lave en bil uden et rat – altså en bil med så avanceret selvkørende teknologi, at den helt selv ville kunne køre. Men det kommer ikke til at ske, hvis man skal tro Bloombergs kilder.

Angiveligt skulle Apple have opgivet ideen om en helt selvkørende bil – indtil videre.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Apple-elbilen bliver en “almindelig” elbil?

I stedet skulle Apple nu have skiftet hos med elbilen, som der er blevet udviklet på i 10 år. Nu skulle der i stedet være fokus på at lave en mere almindelig elbil, med selvkørende teknologi som flere andre på markedet.

Planen om en selvkørende bil er dog ikke helt droppet. Apple vil nemlig kunne forbedre disse egenskaber via softwareopdateringer.

Apple har raget elbil-relaterede patenter til sig. Patenterne dækker forlygter, forrude, batteri og meget mere. Apple har dog formået at holde Project Titan hemmeligt i de mange år – ingen ved derfor hvilken biltype der er tale om.

Der er dog også nogle der mener, at Apple slet ikke arbejder på en elbil, men blot udvikler software og selvkørende teknologi til biler, som elbilproducenter skal kunne bruge.

Se også: Rygter, nyheder og billeder af elbilen fra Apple

Projektet kan ende med at blive skrottet

Bloomberg siger, at Apples bestyrelse sidste år lagde pres på Cook for at få ham til at fremlægge en plan for Project Titan, eller om projektet helt skulle droppes. Projektet har aldrig før genereret en levedygtig prototype, siger rapporten.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025