Rygter om en Apple/Hyundai-elbil bakkes op af analytiker

Analytiker bekræfter nu det tidligere rygtede samarbejde mellem Apple og Hyundai om en elbil. Kia står til at skulle håndtere den amerikanske produktion.

Rygter om en Apple/Hyundai-elbil bakkes op af analytiker

TF Securities-analytiker Ming-chi Kuo har bekræftet forlydender om, at Apple og Hyundai arbejder sammen om en elbil. I et forskningsnotat citeret af AppleInsider siger Kuo, at Apples første bil vil være baseret på Hyundais E-GMP-platform til batteridrevne elbiler.

E-GMP-platformen blev annonceret i slutningen af ​​sidste år og forventes at danne grundlaget for Hyundais elbiler fra i år. Ifølge Hyundai vil E-GMP-køretøjer teoretisk kunne komme over 500 km i rækkevidde ved en fuld opladning, mens batteriet vil være i stand til at nå 80 procent kapacitet på 18 minutter via hurtig opladning.

Læs også: Hyundai i spil til at lave Apple Car?

Apple-elbil skal produceres i USA

Ifølge Kuo vil den første Apple-bil blive produceret sammen med Hyundai, hvor Hyundai vil stå for design og produktion af komponenter på den første bil, mens datterselskabet Kia vil være ansvarlig for at producere køretøjerne i USA.

Reuters skrev for nyligt, at Hyundai-ledelsen var uenige om et eventuelt partnerskab med Apple. Ifølge en kilde var et argument imod blandt andet, at Hyundai ikke er et firma, der fremstiller biler til andre.

Der har været rygter om en elbil fra Apple i flere år, men nu begynder der ganske langsomt at komme en lind strøm af dem og de bliver samtidig langt mere specifikke. Nogle af de første rygter dukkede op i 2016, og i 2018 kørte Apple næsten 80.000 miles på de amerikanske veje, for at teste selvkørende bilteknologi. Så noget tyder altså på, at der er noget om snakken. Kuo mener i hvert fald, at en Apple-bil tidligst vil ramme markedet i 2025. Udover at se selve bilen, så bliver det også interessant at se Apples software til bilen, som essentielt bliver en konkurrent til Googles Android Automotive. Vil vi se Apple tilbyde denne softwareplatform til andre eller bliver det ligesom iPhone og Android-telefoner, hvor kun iPhonen har iOS og flere producenter tilbyder Android? Vi er spændte på at følge udviklingen.

Læs også: Elon Musk tilbød Apple at købe Tesla

Skal vi have nogle gæt på hvad navnet bliver på Apples elbil? Apple iCar Pro Max?

Se også: Nyheder om el- og selvkørende biler

Historien forstsætter

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Allerede d. 1/2/2021 fulgte vi op med et indlæg omkring Apple klar med Chrome-udvidelse til iCloud-adgangskoder – Den næste artikel om emnet finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..