Audi Q6 e-tron med 700 km rækkevidde lanceres i år

Senere i år vil Audi præsentere deres næste elbil, nemlig SUVen Q6 e-tron. Audi Q6 e-tron får lang rækkevidde og meget hurtig opladning.

Audi Q6 e-tron med 700 km rækkevidde lanceres i år

Audi er senere i år klar til at præsentere deres næste elbil, der kommer efter den nye store Q8 e-tron, der vil lanceres tidligere i år. Her tager vi et kig på de informationer og specifikationer på Audi Q6 e-tron, som vi kender til nu.

Se også: Sådan får du bedste og billigste opladning af elbil

Lang rækkevidde og ultrahurtig opladning

Ligesom den helt nye Q8 e-tron vil den næste Audi-elbil være en del af Q-familien, og den vil derfor anvende nogle af de samme stykker hardware, heriblandt det stort batteri på over 100 kWh.

Det vil give Audi Q6 e-tron en meget lang rækkevidde, som forventes at kunne lande omkring de 700 kilometer. Oppe i den rækkevidde finder man kun elbiler som den kommende Volkswagen ID.7 og Fisker Ocean.

Når Q6 e-tron skal lades op, vil der være fart på. Den bygges nemlig på en helt ny PPE-platform og et 800-volts elektrisk system. Det skulle give en maksimal ladeeffekt på hele 270 kW, og 10-80 procent burde derfor kun tage omkring 20-25 minutter ved en meget kraftig ladestander.

Q6 e-tron vil tilbydes i varianter med en eller to elektriske motorer, muligvis med så meget som 476 hestekræfter og 800 nm drejningsmoment.

Se også: Test af elbiler

Et velkendt design

Når det kommer til designet, ser Q6 e-tron ikke ud til at overraske meget. I stedet forventes den at få et ganske velkendt design, der mest er en blanding mellem den nye Q8 e-tron og den populære mindre og billigere Q4 e-tron.

Dertil kan Q6 e-tron blive udstyret med et forbedret infotainmentsystem på en større skærm.

Vi kan faktisk allerede nu få et lille indtryk af det udvendige design, da Audi har delt officielle billeder af Q6 e-tron med camouflage på.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron: Lancering og pris

Audi har ikke givet en officiel dato endnu, men har meddelt at Q6 e-tron lanceres inden årsskiftet. Vi forventer derfor en lancering ganske snart.

Q6 e-tron forventes prismæssigt at blive placeret mellem Q4 og Q8 e-tron. Startprisen forventes derfor at være lidt over de 500.000 kroner.

Se også: Sammenlign elbiler til familien