Audi udfordrer Google med førerløs bil

Tyske Audi er også i gang med at lave en bil, der kan køre af sig selv, og den er lidt af en racer

Audi udfordrer Google med førerløs bil

Google er ikke de eneste, der arbejder på førerløse biler. Audi er en af konkurrenterne, og de har netop testet deres RS7 på Hockenheim-banen i Tyskland. Her nåede bilen op på 240 km/t.

Læs også: Googles selvkørende bil er klar til storbyen

Faktisk slog bilen selv den tid, der blev sat af en menneskelige kører i samme bil. Audis ingeniører er dog godt klar over, at selvom bilen kan køre hurtigt uden fører på en lukket bane, så betyder det ikke, at den er klar til de offentlige veje.

Testen er dog et skridt mod det, som Audi kalder ‘piloted driving’, altså hvor man får bilen til at køre for sig. Eksempelvis i en trafikprop, hvor det så ikke vil være nødvendigt at følge med i trafikken, får man er gennem proppen. Så kan man sidde med sin smartphone i stedet, for eksempel.

Læs også: Google til instrumentbrættet ved I/O

Audis RS7 bruger en lang række sensorer for at navigere rundt på banen som kameraer, laserscannere og GPS, og Audi har udviklet på ideen i 15 år.

Ud over Google og Audi, så er nogle af de firmaer, der undersøger mulighederne for førerløs kørsel blandt andre Mercedes, Volvo, Toyota og Tesla.

Seneste nyt i sagen

Interessen for emnet tog ikke slut. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 5/11/2007 samlede vi op på historien og publicerede en nyhedsartikel med fokus på Audi – nu med eget mobilkonceptKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her..