BMW gør klar til storlancering: i5 og i5 Touring på vej

For første gang nogensinde kommer BMW 5-serien som fuldelektrisk bil. Først kommer en BMW i5 som sedan og senere kommer en i5 Touring.

BMW gør klar til storlancering: i5 og i5 Touring på vej

Der er fart på elektrificeringen hos BMW, der i dag tilbyder flere fuldelektriske biler og har flere i støbeskeen. I næste omgang er det 5-serien, der skal elektrificeres.

Se også: Sammenlign priser og kvaliteter på elbiler

BMW nærmer sig et fuldt elektrisk sortiment

Med elektriske varianter af 5-serien på vej, når BMW sig et fuldt elektrisk sortiment. Den tyske bilproducent har helt elektrisk biler som iX1, iX3, iX, i7, i4 og har i år en i5 på vej.

Den første generation af BMW 5-serien kom på markedet i 1972, men det er altså først her i 2023 at den kommer som ren elbil. 5-serien har etableret sig som en af de mest succesrige business-sedaner i verden, og der er siden 1972 produceret mere end ti millioner biler i serien.

Den kommende BMW i5 skal produceres på state-of-the-art bilfabrikken Dingolfing i Tyskland, hvor produktionen sker ved brug af vedvarende energi. Her vil også produktionen af elmotorer og højspændingsbatterier ske til den helt nye BMW i5 – side om side med selve bilproduktionen.

BMW i5 gemt til præsentationen senere i år.

Flere varianter af elektrisk BMW i5

BMW oplyser, at man kan forvente flere varianter af i5. Udover en basismodel kommer også en i5 med M-model, hvor der traditionen tro er skruet op for ydeevnen.

Derudover kommer der også en Touring-variant af BMW i5. Hos BMW er Touring et andet ord for stationcar.

Se også: Nyt om elbiler

Hvornår kommer BMW i5?

BMW fortæller, at lanceringen af den elektrisk sedan i5 sker i oktober i år. Det bliver året efter efterfulgt af lanceringen af BMW i5 Touring.

Se også: Få den billigste elbilforsikring